Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Egy igazi amorózó

Amióta Sarádi Zsolt elszerződött a Vígszínházba, nem volt igazi amorózó a Szegedi Nemzeti Színház társulatában. Székhelyi József szerint a Dulszka asszony erkölcsében főszerepet játszó Kolozsi Kilián megdobogtatja majd a hölgyek szívét.
Fotó: DM/DV
A kolozsvári egyetem színész szakán végzett 2001-ben a 26 éves Kolozsi Kilián, aki Gyergyószentmiklóson és Sepsiszentgyörgyön kezdte színészi pályáját.

– Közbejött a szerelem, a család és a gyerek, ezért áttelepültem Erdélyből. Feleségem sportújságíróként Budapesten dolgozik, hozzá költöztem, mert nem hiszek a távkapcsolatokban. Korábban csak a színházból állt az életem, ezért még élveztem is, hogy az elmúlt egy évben otthon maradhattam a gyermekünkkel. Jólesett a pihenő, de már nagyon vágytam színpadra. Egyik barátom hívta fel a figyelmemet, hogy a szegedi társulatban lenne a helyem. Évad elején jelentkeztem, amikor már minden szerep ki volt osztva, de Székhelyi igazgató úr mégis adott egy pici feladatot a Reviczkyben. A kétmondatos villanásom alapján pedig megelőlegezte a bizalmat, és megkaptam a Dulszka asszony erkölcsében Zbyskó szerepét. Szerencsém is volt, mert a korábban kiszemelt vendégművész egyeztetési problémák miatt visszalépett. Nem lettem tagja a társulatnak, hanem szerepekre szerződtem, de abban bízom, az itt nyújtott teljesítményem alapján a jövőben is igényt tartanak a munkámra – mondja Kolozsi Kilián, akinek a Kolozsvári Állami Magyar Színház társulatának tagjai voltak a mesterei. Sokat tanult olyan nemzetközi hírű rendezőktől is, mint Tompa Gábor és Vlad Mogur. A kolozsvári színészet másféle iskola, mint a tradicionális, realista magyarországi, vagy a furcsa, pörgő román színjátszás. Tulajdonképpen a kettő sajátos elegye. Ezt a különlegességét számos hazai, magyarországi és európai színházi díjjal elismerték már.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Félmilliós kártérítés Tóthéknak

Félmillió forintos kártérítést ítélt meg a strasbourgi bíróság Tóth László Sándornak és családjának.… Tovább olvasom