Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 0°C | 10°C Még több cikk.

Egy kosztól kenődünk

Hagyományteremtő médiadélutánt rendezett tegnap a szegedi Pálma Reklámstúdió és a gyálaréti Borostyán Birtok. A kötetlen találkozóra eljött Eötvös Pál, a Magyar Újságírók Országos Szövetségének elnöke.
Eötvös Pál (jobbról) lapunk főszerkesztő-helyettesével, V. Fekete Sándorral fog kezet. Fotó: Karnok Csaba
– Közös érdeklődésünkről és érdekeink védelméről ejtettünk szót, hiszen egy kosztól kenődünk. Mi értjük egymást a legjobban – foglalta össze jövetele célját Eötvös Pál, a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MUOSZ) elnöke. Úgy fogalmazott, a szakma szétzilált, pedig valamennyi újságíró érdeke, hogy a szövetség helyi szinten is rendezze sorait. Olyan fontos kérdésekben kell például állást foglalniuk a sajtómunkásoknak, mint a választás: eva vagy ekho?

A MUOSZ-nak jelenleg országosan hatezer, Csongrád megyében megközelítőleg hetven tagja van. – A tagokat szerettem volna egy asztalhoz ültetni azokkal, akik nem tagjai a szövetségnek, mert úgy éreztem, némi feszültség lappang a szegedi sajtóban dolgozók között – fogalmazott Nagy Péter, a Borostyán Birtok tulajdonosa.

Tegnap már az első percekben tizenöt helyi médium képviselői üdvözölték egymást. Kötetlen beszélgetés kezdődött, néhányan lovagolni és sétakocsizni is beneveztek. Csala Gabriella, a városi televízió ügyvezetője kivételes alkalomnak nevezte a gyálaréti médiarandevút. Az újságírók általában elhiszik, hogy nincsen idejük egymásra; most egy kívülálló bebizonyította az ellenkezőjét – mondta. Sebők Zoltán, a Rádió 88 cégvezetője osztotta a véleményét, és remélte, jövőre még ennél is színesebb, népesebb társasággal találkozhat. Hódi József operatőr és Fábián Barna rovatvezető, az MTV munkatársai a közvetlen kapcsolatok értékét emelték ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adaiak Szegeden

Az uniós források felkutatásában, pályázatírásban, a sport és a kultúra területén képzeli el az… Tovább olvasom