Délmagyar logó

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 6°C | 16°C Még több cikk.

Egy magyar orvost is megvertek Zentán

Zenta, Szeged - Több magyar fiatalt is megvertek a napokban a vajdasági Zentán zajlott könnyűzenei koncerten. Az egyikük a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tiszteletbeli elnöke, Toroczkai László. Egy másik fiatalembernek, egy szegedi orvosnak, eltört az állcsontja.
Több magyar fiatalt is megvertek a napokban a vajdasági Zentán zajlott könnyűzenei koncerten. Az egyikük a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tiszteletbeli elnöke, Toroczkai László. Egy másik fiatalembernek, egy szegedi orvosnak, eltört az állcsontja. Őt tegnap a szegedi fogklinika szájsebészetén megműtötték.

Megvertek egy szegedi orvost a héten a vajdasági Zentán zajló nyári ifjúsági játékokon. A ma befejeződő fesztiválon – amelyet szinte kizárólag magyar ajkúak látogattak –, jó néhány honi zenekar, így Gangxta Zolee és a Kartell, az Anima Sound System és a Quimby is fellépett.

Hírügynökségek állítása szerint a pórul járt fiatal magyar orvos azt mondta, azért bántalmazták, mert magyarul beszélt. Tegnap kora délután szerettük volna meglátogatni az állcsonttörést szenvedett fiatalembert, de az orvosai közölték, nem kíván nyilatkozni. Annyit sikerült megtudnunk, hogy délelőtt megműtötték, de az állapotáról nem adtak felvilágosítást. Telefonon többször is beszéltünk a rendezvény biztonsági főnökével, Bálint Zoltánnal, aki csupán annyit közölt, hogy átadták az ügyet a rendőrségnek, mint ahogyan Toroczkai László esetét is. Egyébként nem kívánta kommentálni a két esetet.

Toroczkai, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tiszteletbeli elnöke állítja: őt is megverték. Szerdán, a Kárpátia együttes koncertjén ütötték le. A szegedi fiatalember szerint a rendezvényt biztosító cég három alkalmazottja támadt rá. Eltört az orra, és elvesztette az eszméletét. A zentai kórházba szállították, az ott készült látlelet alapján feljelentést tett – mondta. Úgy tudja: Zentán több fesztiválozót megvertek, de a szegedi orvost nem ismeri.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Este is meleg van a Marica grófnő Dóm téri próbáin

Napközben még a viszonylag hűvös nagyszínházban, de esténként már a Dóm téren próbálják a szabadtéri… Tovább olvasom