Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Egy nap a legkisebbekért

Szeged - Egész napos ingyenes előadás sorozatot szervezett a Szegedi Újszülött Életmentő Alapítvány szombaton. A kisgyermekeket, koraszülötteket nevelő családok sok értékes információval gazdagodhattak ezen a programon, miközben a kicsiket is aktívan lefoglalták a szervezők.
Egy nap a legkisebbekért címmel egész napos programsorozatot szervezett a Szegedi Újszülött Életmentő Alapítvány a koraszülöttek világnapja alkalmából. A szombati rendezvényen délelőtt 10-től este 6 óráig hallgathattak meg az érdeklődők különböző előadásokat, melyek mind a kisgyerekes szülők mindennapjait segítették.

A nap során többek között érintették a magzat egészségének védelmét, a koraszülöttmentés jelentősségét, a korai fejlesztést, a gyermekkori allergiákat és védőoltásokat és a szoptatás fontosságát is. A nap két kiemelt előadója Kádár Annamária és Pál Feri atya voltak.

A pszichológusnő a mesék fontosságáról, annak személyiségformáló hatásáról tartott szórakoztató, sok humorral és mindennapos történettel tarkított előadást, majd még több mint fél órán keresztül válaszolgatott a különböző kérdésekre, melyek elsősorban a kisgyermekkori viselkedésproblémákra irányultak. Pál Feri atya előadása azonban népszerűségben még ezen is túltett: több mint 150-en hallgatták meg, milyen jelentősége van az anya-magzat kapcsolatnak a születés és a későbbi életút szempontjából.

Miközben a felnőttek hasznos információkat kaptak, a kicsik szórakoztatásáról is gondoskodtak. Volt olyan időszaka a napnak, amikor többen voltak a gyereksarokban, mint a rendezvény többi részén. Az alapítvány önkéntesei sakkoztak, társasjátékoztak a gyerekekkel, de volt kézműves foglalkozás, teddy maci kórház, kerekítő bábos torna és mozgásfejlesztés is.

- Ez volt az első olyan rendezvénye a szolgálatnak, melynek során egész nap előadásokkal kedveskedtünk a kisgyermekeket, koraszülötteket nevelő családoknak – mondta el Sütő Zsanett szervező. - Éppen ezért első próbálkozásként sikeresnek ítéljük a rendezvényt, mindebben megerősít minket a nap folyamán kapott sok pozitív visszajelzés is. Szeretnénk hagyományteremtő jelleggel a jövőben is megvalósítani hasonló programokat, immár sok-sok tapasztalattal gazdagodva.

Írjon nekünk a témában a Facebookon!hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Veszélyes hulladékot szállító teherautó csúszott az árokba Ruzsa közelében

A szállítással kapcsolatban több szabálytalanságot is találtak a katasztrófavédők. Az autó letért az… Tovább olvasom