Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Egy nap a mentőkért

Szeged - Kiállítással, kék lámpás felvonulással emlékeznek meg Szegeden a mentők napjáról. A szombati ünnepségen adjuk át az olvasóink felajánlásaiból összegyűlt adományt is, amelyből egy új lélegeztetőgépet vásárolnak majd. A gyűjtés péntekig tart.
Péntekig még várjuk a jóakarat forintjait az Országos Mentőszolgálat Dél-alföldi Regionális Mentőszervezete számára. A Lapcom Média Alapítvány azért indított akciót, hogy lapunk olvasóinak segítségével a mentők egy multifunkcionális lélegeztetőgépet vásárolhassanak. Nap mint nap használják munkájuk során ezeket a készülékeket, bármelyikünk élete múlhat rajtuk.

Még tart a gyűjtés

Péntekig várjuk a jóakarat forintjait, hogy az Országos Mentőszolgálat Dél-alföldi Regionális Mentőszervezete egy új lélegeztetőgéppel lehessen gazdagabb. Felajánlásaikat átutalhatják a Lapcom Média Alapítvány 12096705-01312657-00200005-ös számlaszámára. Az összegyűlt pénzt szombaton, a mentők napja szegedi rendezvényén adjuk át jelképesen.

Az elmúlt két és fél hétben érkezett adományoknak köszönhetően jelenleg közel 2 millió forint van számlánkon. A gyűjtés pénteken zárul, lapunkban addig is naponta mutatjuk be a mentők munkáját, mindennapjait. És azokat, akik az életüket köszönhetik nekik.

Gyűjtésünket az Országos Mentőszolgálat fennállásának 65. évfordulójára időzítettük. Szegeden szombaton 10 órától a mentők napja alkalmából programsorozattal emlékeznek meg a jubileumra a Rákóczi téren, a megyeháza előtt. Itt nyújtjuk át az olvasóinknak köszönhetően összegyűlt pénzt is. Ezután megáldják a mentőállomást és a mentőkocsikat, majd 11 óra 30 perckor elindul a kék lámpás felvonulás Szeged belvárosában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Graffitist értek tetten a szegedi rendőrök

A polgárőrök jelzésére értek tetten a Szegedi Rendőrkapitányság járőrei egy fiatalembert, aki a nagyposta ablakaira firkált hétfő este. Tovább olvasom