Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Egy szavazat is elég lehet Öttömösön

Sorozatunkban a Szeged környéki kistelepüléseken igyekszünk felmérni a politikai erőviszonyokat az önkormányzati választások előtt. Ki lesz a falu vezetője – latolgatjuk helyi politikusok segítségével, ezúttal Öttömösön.
– Láttunk már éjjeliőrt nappal meghalni – érzékelteti Bata Ferenc, hogy az ember sosem lehet biztos a dolgában, de azért szándékában áll ismét elindulni a polgármesteri székért. Amely immár 16 éve, az első szabad választás óta az övé. Az első ciklus előtt még akadt vetélytársa, azóta viszont egyedüliként vág neki négyévenként a megmérettetésnek. Mégpedig függetlenként, hiszen szerinte nem pártoskodásra van szüksége Öttömösnek, hanem a településért tenni kész emberekre.

Sok feladat, nehézség vár rájuk: ezer fő alatti település lévén Öttömöst is fenyegeti a körjegyzőségi átszervezés, valamint az általános iskola megszüntetése, hiszen várhatóan nem tudják mind a nyolc évfolyamot elindítani. Bata Ferenc e döntések ellen kíván harcolni, legfőbb feladatának pedig a munkahelyteremtést tartja, amellyel megállítható az elvándorlás, a lélekszám csökkenése. A következő ciklusban kell megépíteni a helyi szennyvíztisztítót, és fejleszteni a kerékpárút-hálózatot.

Bata Ferenc kiemelte, hogy a helyi iskola és művelődési ház felújításával fontos céljai valósultak meg. Tanyaprogram indult a tanyák villamosítására, az úthálózat fejlesztésére.

Az öttömösi névjegyzékben 640 választópolgár neve szerepel, ám ha csupán egyetlen polgármesterjelölt indul, abszurd esetben egyetlen szavazat is elég lehet a sikerhez. A képviselő-testületben várható inkább éles verseny, hiszen a nyolc helyre dupla ennyi jelölt is akad. Ők is függetlenként indulnak, ugyanis az 1990-ben szerepelt hét párt közül ma már egy sem indít jelöltet az önkormányzati választáson.

T. G.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újul a bolt, csúful a tér

Felújítják a Csillag téri ABC-t. Az boltépítők közben tönkretették a vadonatúj kispiacot, a nemrég… Tovább olvasom