Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Egy szegedi alpolgármester lehet meg szerdán

Szeged - A közgyűlés alakuló ülésén információink szerint csupán egyetlen alpolgármestert fog megszavazni a 14 tagú Fidesz-KDNP frakció, a polgármester általános helyettesét, egy szocialista képviselőt.
Továbbra sincs megegyezés Botka László és Bohács Zsolt között, hiába ült össze többször is a polgármester és a Fidesz-KDNP frakcióvezetője. A közgyűlés szerdai alakuló ülésén információink szerint nem várható áttörés, csupán egyetlen alpolgármestert fog megszavazni a 14 tagú Fidesz-KDNP frakció, a polgármester általános helyettesét, egy szocialista képviselőt.

A szerdai alakuló közgyűlés után is folytatódik majd az egyeztetés. Forrásaink szerint az október 27-i közgyűlésre a Fidesz beterjeszti majd az általa elfogadhatónak tartott módosított Szervezeti Működési Szabályzatot. Ezen az ülésen lehet szó a bizottsági struktúráról, a bizottsági elnökök és tagok személyéről is. Úgy tudjuk, a Fidesznek már ezzel kapcsolatban is kialakult az álláspontja.

Olvasóink írták

182 hozzászólás
 • 182. focabacsi 2010. október 13. 15:02
  „169. hozzászólás frakk

  Személy szerint azt gondolom, hogy a Te legfontosabb javaslatodat ill. stratégia meglátásodat, miszerint termelő beruházások támogatását kellene előtérbe helyezni, SENKI nem fogja képviselni. Ugye Botka felvállalta azt az irányvonalat, hogy az egyetemmel karöltve a szakképesítést kellene fejleszteni + EUs projektek, B. Nagy meg a munkahely teremtő beruházások teremtésére tette le voksát. Annak ellenére, hogy a nem B. Nagy lett a polgármester a csapata komoly felhatalmazást kapott arra, hogy a programjának egyes elemeit végrehajthassa. Jelenleg úgy néz ki, hogy a csapat nem kíván élni a lehetőséggel, széttárja kezeit és a háttérből volna akarja befolyásolni a város működését. Egy stratégiai alpolgármesteri pozícióval (+ mással) elég komoly esélyük lett volna, hogy elképzelésük jelentős részét megvalósítsák. Tisztába vagyok vele, hogy egy kooperáció ilyen két fél között nem egy leányálom - mindenféle szempontból -, de mindig a lehető legjobb megoldás. Bíztam abban, hogy a választások után mindkét fél magába néz, levonja a tanulságokat ergo bölcsebb lesz és a múltat lezárva előre tekint és a városért tenni akarást teszik előtérbe a személyes ill. a pártérdekek helyett...de sajnos a városháza legnagyobb frakciójának tagjai MEG SEM PRÓBÁLTÁK...

  Az együttműködésről pedig annyit: részt vettem olyan projektben, amikor az ügyfelünk minket és egy konkurens céget megbízott egy munka elvégzésére akaratunk ellenére. A munkakapcsolat kezdetben rossz volt, igyekeztünk egymást bemártani az ügyfél előtt ill. a felelősségek határait feszegettük. Később MINDENKI rájött, hogy az ÜGYFELET csak a VÉGEREDMÉNY ÉRDEKLI és kialakult közöttünk egy korrekt és tisztán szakmai alapokon nyugvó kapcsolat. Egyébként a konfliktusok kizárólag a vezetőségi szinten volt :) a szakemberek jól megértették egymást... jelenleg is együtt dolgozunk...”
 • 181. frakk 2010. október 13. 13:47
  „Ne is várjál különösen munkahelyeket , amikor a szegedi önkormányzati cégeknél , ha jól tudom egyetlen vezető (Dózsa Gábor) beszél társalgási szinten idegen nyelvet. Természetesen egyedül Ő látja távlatokban , ( nem szűklátókörűen) a saját cége fejlődését.”
 • 180. Grabowsky 2010. október 13. 13:44
  „Ezekszerint csütörtökön azt mondhatjuk, "megvolt" az alpolgármester?”
 • 179. valoperes_zugugyved 2010. október 13. 13:32
  „dolgoznék de a cseheknek adjak a munkat!
  erre mit lépsz rika?”
 • 178. rika10 2010. október 13. 13:24
  „Dolgozzatok és NE politizáljatok!”
 • 177. valoperes_zugugyved 2010. október 13. 13:16
  „logaritmus
  zagyvalhatsz is összevissza
  MUNKAHELY ATTOL MÉG NEM TEREMTÖDIK !
  JA ÉS MIÉRT CSEH ,BP-I ,NYIREGYHAZI CÉG DOLGOZIK A 2-ES VILINÉL? MIÉRT?
  SZEGEDIEKNEK NEM ADNAK MUNKAT? HÁT FURA!”
 • 176. valoperes_zugugyved 2010. október 13. 13:14
  „le kell szavazni bottkát
  mindenáron”
 • 175. Lutetia 2010. október 13. 12:49
  „Most már én sem bánnám, ha új választásokat írnának ki. Azt tapasztalom, hogy a közhangulat erősen a fideszesek ellen fordul Szegeden. Nem gondolom, hogy jól jönnének ki az új választásokból.
  Ha valaki sorozatosan túllő a célon, azt előbb-utóbb megelégelik.”
 • 174. frakk 2010. október 13. 12:42
  „Nagyon nem akarok tippelgetni, hiszen nemsokára kiderül minden.
  Magam részéről meg tudom milyen polgármestert szeretnék, sajnos ebbe a képbe Botka sem illik bele, de a többi jelölt sem.
  Legyen pénzügyi, gazdasági végzettsége, nagyon fontos , hogy társalgási szinten beszéljen angolul, vagy németül, feddhetetlen erkölcs, városért tenni akarás, jó kapcsolatteremtő képesség jellemezze. Olyan nagy igény ez egy polgármestertől??”
 • 173. Logaritmus 2010. október 13. 12:33
  „frakk: ahhoz, hogy Szeged dinamikus, a polgármesteri hivatal pedig gyors legyen, arra van szükség, hogy a városházára megválasztott 29 emberből minimum 15-16 egy irányba húzzon, és megegyezzen arról, hogy Szegednek mi a jó.

  Nem akarom elhinni, hogy a 29 politikusból nem akad 15, akinek az elképzelései Szegeddel kapcsolatban összefésülhető.

  Nem akarom elhinni, hogy a Fideszben nincs két olyan szegedi, aki többre tartaná a városért való együttműködést mint a politikai harcokat.

  Beszélgetünk, vitatkozunk egy dologról, közben a politikusok még arra sem méltatnak, hogy elárulják mégis miben és miért nem tudnak megegyezni. Elárulhatná a Fidesz, hogy miért nem akar felelősséget és munkát vállalni egy-két alpolgármesteri szék elfogadásával? Elárulhatná az MSZP, hogy mit nem tud elfogadni a Fidesz kérései közül. De csak a csend van, mi meg tippelgetünk.”
 • 172. frakk 2010. október 13. 12:23
  „Új választások kiírását szeretném, ahol a felelősség egyértelművé teszi az elvégzett munkát. Ez sehová sem vezet. Vagy az egyik, vagy a másik vezesse a várost. Ketten neeeeeeeeeee !!!!!”
 • 171. Logaritmus 2010. október 13. 12:11
  „165: ha már itt tartunk, akkor a város szépítése, megújulása, utcakép frissítése (Fidesz nyelven: látványberuházás) is munkahelyteremtés, ráadásul EU pénzből, minimális önrésszel. Gazdasági válság idején, amikor nem a gigászi befektetések ideje van, a túlélésre nem is lehet jobb dolgot találni. Ha jól tudom az épülő Árkád a közvetlen környezetében 1 milliárd Forintot fog elkölteni. Ez is óriási dolog, kevés szó esik róla.

  Ezzel párhuzamosan persze mindent meg kell tenni, hogy a város vonzó legyen a beruházóknak, élhető, lakható, "jól felszerelt" város képét mutassuk. Bizony el kell menni ezekhez a döntéshozókhoz és kézen kell őket fogni, elhívni, megmutatni mit tudunk nyújtani. Éppen ezért baj, hogy ebben a kényszerű patt helyzetben a Fidesz nem mer felelősséget vállalni, nem akar alpolgármestert delegálni, a munkából csak felelősség nélkül, ad hoc módon akar részt venni. Ez az egyoldalú haszonlesés a politikai helyezkedéssel párosulva szerintem a Fidesznek nem fog jót tenni (ők biztosan mást gondolnak erről), de abban mindenki egyetérthet, hogy a Fidesz kockázatkerülő magatartása miatt lebénított, lelassított polgármesteri hivatal és önkormányzat nem lesz olyan hatékony, mint kellene. Elég csak arra gondolni, hogy a városvezetés ezek után hogyan költsön el milliókat és tengernyi munkaórát egy pályázat kidolgozására, ha azt sem lehet tudni, hogy a Fidesz azt megszavazza -e? Ha delegálnának felelős alpolgármestert, meg lehetne osztani a munkát, lenne egy előre megírt módja a közös munkának.”
 • 170. rattacha 2010. október 13. 11:31
  „Csak a pontosság kedvéért: Közös lónak túros a háta. Nem túrós. Remélem nincs harag a kiigazítás miatt.”
 • 169. frakk 2010. október 13. 11:19
  „Nem kalibrálja készakarva önmagát olyan helyekre.! A közös lónak túrós a háta. Egy ilyen felállásból a Fidesz sem tud természetesen most azonnali munkahelyeket és egyéb csodákat elővarázsolni. Előbb "teccettek" volna gondolkozni. Éppen azt is írtam apár nappal ezelőtt a felelősség is mind mind kérdéses, és ezért sem jó ez a felállás. Egymásra hárítják a felelősséget, ugyanakkor a dicsőség saját érdem szokott ilyenkor kialakulni. Mint mondtam ezzel a felállással a város , és így a polgárai is veszíteni fognak. egyértelmű volt a kormány üzenet”
 • 168. focabacsi 2010. október 13. 11:07
  „166. frakk.

  Ne tereld a figyelmet. A fő mondanivalóm az volt, hogy a szegedi Fidesz olyan pozícióba kalibrálja magát, ahonnan stratégia döntéseket (ergo munkahelyteremtés feltételeinek javítása) nem lehetséges. Ha nincs felelősség és kiállás = nem lehet képviselni semmit. Gondolom B.Nagy ígéreteit (3000 munkahely) a CSAPATA is magáévá tette. Erről mit gondolsz?

  Másodsorban azt írtam, hogy a munkahelyteremtés, meg az a város szépítése az nem kizárólagos vagy kapcsolatban van. Tehát az egyik nem zárja ki a másikat. Vagy igen? Szerintem mindkettőre szükség van. Ha pedig van lehetőség (30% költségért) elvégezni egy olyan munkát, amire szükség lesz (egy városi életben gondolkodó embernek alapigénye kell, hogy legyen ) akkor minimum megfontolandó. Ez a véleményem.”
 • 167. pákásznák 2010. október 13. 10:45
  „Arnika kérdezted: Miért nem lesz Fideszes alpolgármester? Hogyan akarnak a város irányításában részt venni?
  Mert az alpolgármesterség felelősségvállalással is jár a város irányitásáért. Orbánék nem engedték Bohácsnak.
  Elkerüli a figyelmeteket, lásd DM napilap ma, hogy tanácsnoki rendszert akarnak! Ezt nem tiltják fentről nekik!
  Új Szmsz-t készitenek elö, helyi fideszesek szerint abban öt tanácsnoki helyet deklarálnak. /mind fideszes/
  Semmi felelősség, iroda, titkárság a Városházán és alpolgármesteri fizetés---HÁT IGY! No neeeee!!!!”
 • 166. frakk 2010. október 13. 10:36
  „Nézd a "felújítási pályázatokat" mind megfogják torpedózni, -ez ebben a formában nem igaz. A látvány térkövezéseket biztosan, mert nem az a cél h az önkormányzatnál valakik megszedjék magukat., hanem a produktivitás. Hitelekből nem kell szépítkeznünk, azt már a 18 éves lányok is tudják. Ezt meg talán olvasd el. Kispacni tegnap tette be . Engedélyt kértem a terjesztésére.
  "Temesvár titka
  szerintem belátja, csak nem tudja, hogy azt nem várni kell mint a mennyei mannát, hanem utána kell járni, keményen kell lobbizni. Abban a hitben élt, él, hogy magától jön a tőke. Meg volt róla győződve, hogy 2006-ig azért nem jött, mert nincs autópálya. Érdekes módon 2000 és 2004 között Temesvárra már element kb 10-15 ezer munkahely, pedig még 110 km autópálya nem volt. 2006 óta pedig még kb 10000 munkahely alakult Temesváron, méghozzá úgy, hogy itt száguldott el el közöttünk és mi szívzuk, mi szívjuk annak is a füstjét. 2005-ben nyitották meg Temesvár 3. ipari parkját (ez az amelyet Szeged felőll jövet lát az ember), és a múlt héten már csak itt vagy 30-35 mérete alapján akár többszáz főt alkalmzani tudó könyyűszerkezetes csarnokot számoltam meg. És Botka most mit mond miért is nem jön űSzegedre munkahely. Azért mert egyáltalán nem akar eljönni a nyugat-európai befekteteő a Dunán túlra, max megáll Kecskeméten (lásd Mercedes), de Szegedig már nem akar eljönni, mert túl messze van. Kifogások, kifogások. Temesváron nyilt meg a Continental autóalkatrész gyára (ott gyártják az esztergomi Suzukik műszerfalát !!!!!), a Simenens távközlási központokat gyártó főrészlege, az Alcatel és stb, stb komoly vállakozás, plusz számtalan olyan kb. 200-300 főt alkalmazó középvállakozás mnt a mórahalmi csomagológyár. Sőt ilyen vállakozások minden határmenti makó, vagy Szentes méretű városkában is legalább 2-3 van. Ilyen pl Nagyszentmiklóson háztartási gépeket gyártó (konyhai mixerek) kis olasz cég. És ezek mind-mind eljöttek a Dunátol, délkeletre átmentek Szegeden és továbbmentek. Miért ?

  Mi Tmesvár titka? Pl. Az, hogy a polgármestere (Nicolae Ciuhandu) a 80 években a TEmesvári N. Lenau német anyanyelvű középiskola növendéke volt. Közismert, hogy a bánsági németség nagy része disszidált, vagy csak elvándorolt. A sikeres emberek szívesen fektetnek be vállalkozásokba. Ciuhandu személyesen megkereste őket, és Temesvárra hozta őket. Nem várta őket, nem várta, hogy a román nkormány lehozza őket Temesvárra Bukarest helyett, hanem hazacsalogatta. És kirobbanhatatlan lett. 1990 óta folyamatosan egyre nagyob fölénnyelnyeri a polgármesteri választásokat, pedug már rég nincs meg a pártja (a történelmi magyar kiskazdapártnak megfelelő Román Parasztpárt), amely első alkalommal indította Temesváron.

  Botka meg csak sápítozni tud, miért ment a Mercedes Kecskemétre, miért a Richter Debrecenbe stb. És büszke, hogy hányszáz bevásárló, vagy pláza eladói munkahelyet teremtett Szegeden. Nem mellesleg Temesváron már több és nagyobb pláza van mint Szegeden."”
 • 165. focabacsi 2010. október 13. 10:22
  „150. frakk Nem tudom, hogy te itten mit olvasol ki, de én azt nem látom, hogy az itteni Fidesz bármit akarna tenni munkahelyek teremtése ügyében. Jelenleg az összes igyekezetük abba az irányba megy, hogy az SZMSZ megváltoztatásával olyan helyzetet teremtsenek, amelyben felügyelhetik a városháza illetve az önkormányzati cégek működését. Az is teljesen nyilvánvaló, hogy semmiféle felelősséget nem akarnak vállalni, mivel nem akarnak alpolgármesteri pozíciót, egy defenzív helyzetbe kalibrálják magukat, visszahúzódva várják a következő választást. Nem akarnak semmiféle politikai kockázatot vállalni esetleges kooperációval. Felelősség és kiállás nélkül pedig semmiféle irányvonalat nem lehet képviselni.

  Számomra az is nyilvánvaló, hogy a jelenleg futó felújítási pályázatokat mind meg fogják torpedózni. Ezzel csak egyetlen baj van, most van rá lehetőség ilyen feltételek mellett, máskor nem lesz. Lehet, hogy 5 éve múlva Te is szeretnéd, de akkor nem lesz rá támogatás és nem lesz ki felvállalja. Az, hogy meg munkahelyteremtést milyen módon tudja támogatni az önkormányzat az egy ekkora városnál független eseménynek kellene lenni q felújításoktól.”
 • 164. .suhym. 2010. október 13. 10:06
  „128. hozzászólás karo.lina 2010.10.12. 23:34

  Amit ott olvasok: "..lehet"..., és nem "lesz".

  Szegednek is "lehet", mert a törvény lehetőséget ad rá,
  DE
  ugye azért nem kell egyetértenem vele egyik esetben sem?:)))))))))”
 • 163. szegedix 2010. október 13. 10:03
  „Hol a NEMZET EGYÜTTMŰKÖDÉS? Hazugság volt????????????? Ez is? Hazudnak éjjel, nappal csak nem vallják be! Az emberek viszont látják mit tesznek!”
182 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kampány utáni plakátkörkép

A választási kampány véget ért, hatása azonban még sokáig látható, melyre nincs megfelelő és hatékony törvényi szabályozás. Tovább olvasom