Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 0°C Még több cikk.

Egyelőre csak a névtábla változik a kórházban

Szeged - Összdolgozói megbeszélést tartottak péntek délután a szegedi városi kórházban, szinte azonnal az egészségügyi integrációt kimondó közgyűlési döntés után. A harmadik emeleti urológiai tanteremben egy gombostűt sem lehetett leejteni a főigazgatói tájékoztató előtt – ezt még láttuk.
Összdolgozói megbeszélést tartottak péntek délután a szegedi városi kórházban, szinte azonnal az egészségügyi integrációt kimondó közgyűlési döntés után. A harmadik emeleti urológiai tanteremben egy gombostűt sem lehetett leejteni a főigazgatói tájékoztató előtt – ezt még láttuk. A megbeszélésen azonban nem vehettünk részt, ez zárt ajtók mögött zajlott. Pajor László főigazgató lapunknak ugyanazt mondta, mint egy nappal korábban: az egyetem vezetése kérte arra, hogy az integrációra vonatkozóan száz napig ő se adjon információt – a tájékoztatón pedig éppen az integráció kórházat érintő vonatkozásairól lesz szó. A professzor hozzátette: ezzel szeretnék elejét venni, hogy álhírek, illetve rémhírek kapjanak lábra az elbocsátásokkal és más, a betegellátást érintő kérdésekkel kapcsolatban.

Más forrásból megtudtuk, hogy a kórház valamennyi dolgozóját megnyugtatták: október elsején kicserélik az épületen a névtáblát, ennél nagyobb horderejű változásra egyelőre nem kell számítani. A kórház minden osztályát befogadják az egyetemi társintézmények. Egyelőre senkit nem bocsátanak el. A betegellátás részleteit, azt, hogy melyik részleg milyen szolgáltatásokat nyújt, az egyetemi intézmények és az integrálódó osztályok megbeszélik. A tervek szerint egyelőre nem lesznek nagyobb költözködések, legelőször majd a kórházi szülészet költözik – a szülészeti és nőgyógyászati klinikára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bíróságon az Ortu-tay-box

Szeged - A nyilvánosság kizárásával kezdődött el csütörtökön, s így is folytatódik a Szegedi Városi… Tovább olvasom