Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | -1°C Még több cikk.

Egyelőre nincs egyezkedés az ellenzéki oldalon - Tagadják az MSZP-Jobbik paktumot

Elindultak a találgatások az ellenzéki jelöltek visszalépéséről Csongrád megyében, miután egy felmérés szerint az 1-es körzetben hiába Szabó Sándor a legesélyesebb, ellenzéki együttműködésre is szükség lenne Bartók Csaba legyőzéséhez.
A Közös Ország Mozgalom kutatása szerint megismételhető Szabó Sándor (MSZP–Párbeszéd) négy évvel ezelőtti sikere, jelenleg is ő a legesélyesebb országgyűlésiképviselő-jelölt Csongrád megye 1-es körzetében. A képet árnyalja azonban, hogy a Jobbik jelöltje, Tóth Péter annyira erős, hogy az ellenzéki átszavazások nélkül könnyedén nyerhet a kormánypártok jelöltje, Bartók Csaba.

Az index.hu által közölt elemzés után elindultak a találgatások, hogy vajon van-e hajlandóság a visszalépésekre az 1-es választókerületben, illetve a 4-esben. Ez utóbbi körzetben arról szóltak a pletykák, hogy olyan paktum körvonalazódik, amely szerint a baloldal átengedné a Vásárhely–Makó körzetet a Jobbiknak, de cserébe azt kéri, hogy Szabó körzetében a Jobbik lépjen vissza a szocialista jelölt javára. Információink szerint azonban erről szó sincs – ráadásul nem is helyben dől el egy ilyen kérdés.

Botka László polgármester a szegedma.hu kérdésére azt mondta, nem meglepetés számára a Közös Ország Mozgalom felmérése, tudja, hogy Bartók Csaba erős jelölt, de Szabó Sándort is annak tartja. Hozzátette, a végső döntést a választók hozzák meg április 8-án. – Azt szívesen fogadom, ha a Fidesz vagy az MSZP jelöltje visszalép, másról szó sem lehet. Leginkább a parlamentből való kiesés szélén álló szocialista jelölttől lenne elvárható a visszalépés – kommentálta a találgatásokat lapunknak Tóth Péter. A jobbikos jelölt hozzátette, bár a felmérések eredményeit nem lehet készpénznek venni, ettől függetlenül úgy látja, az 1-es körzet immár nem két-, hanem háromesélyes.

Az atv.hu szúrta ki Vásárhely új polgármesterének, Márki-Zay Péter édesapjának, Márki-Zay Jánosnak a posztját, amelyben arról írt, tudomása szerint visszalép a 4-esben Rója István, az MSZP–Párbeszéd jelöltje, így Lázár Jánosnak a jobbikos jelölt lenne a kihívója. A makohirado.hu-nak Rója azonban azt mondta, ő vállalt egy feladatot, amire felkérték, nem lép vissza, ráadásul erről helyben nem is hozhatnak döntést, a „nagypolitika mondja meg", mi legyen.

Egy neve elhallgatását kérő, a baloldal ügyeit közelről ismerő személy lapunknak azt mondta: egy másik közvéleménykutatás szerint az MSZP-s jelölt a csongrádi 4-es választókörzetben megelőzi népszerűségben a jobbikos jelöltet. Ez alapján kérdés, hogy hajlandó lenne-e visszalépni az ellenzéki tábor második legnépszerűbb jelöltje a harmadik helyezett javára.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset történt az 5-ös számú főúton

Baleset történt az 5-ös számú főút 159-es kilométerszelvényében, ahol egy személyautó az árokba… Tovább olvasom