Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Egyetemi alma mater találkozó

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) alma mater találkozót és továbbképzési nyílt napot rendez november 9-én a József Attila Tanulmányi és Információs Központban (JATIK).
A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) alma mater találkozót és továbbképzési nyílt napot rendez november 9-én a József Attila Tanulmányi és Információs Központban (JATIK). Jövő héten csütörtökön 10 órától a JATIK kongresszusi termében plenáris előadásokat tartanak.

Rácz Béla egyetemi tanár, stratégiai rektorhelyettes Az SZTE a világ legelismertebb egyetemeinek rangsorában címmel, míg Pukánszky Béla egyetemi tanár, oktatási rektorhelyettes az intézménynek az élethosszig tartó tanulás jegyében formálódó oktatási kínálatáról tart előadást, Szabó Gábor fizikus egyetemi tanár pedig a tudományos kutatómunka rövid leltárát adja.

A továbbképzési nyílt napon, 11-15 óra között a 2006–2007-es tanévben induló keresztféléves, illetve a 2007–2008-as tanévben tervezett, diplomások részére indított képzésekről, szakirányú továbbképzésekről tájékozódhatnak az érdeklődők. A rendezvényhez kapcsolódik a 85 éves a szegedi felsőoktatás című kiállítás, melynek megnyitóját 12 órakor tartják, valamint a 12 óra 30 perckor kezdődő TIK-„túra", azaz a József Attila Tanulmányi és Informá ciós Központ bemutatása.

Most először szervezik meg a 12 és 16 óra közötti Ipari kapcsolatok napját, ahol bemutatják az egyetemen folyó ipari kutatásokat, és találkozási lehetőséget, illetve konzultációs fórumot biztosítanak a kutatók és az ipari cégek képviselői részére. Az egész nap megtekinthető poszterkiállításon több olyan kutatócsoport is megjelenik, amely aktuális, a tudományos élet fókuszában lévő területen végez alkalmazott kutatásokat, kifejezetten előtérbe helyezve azok ipari hasznosítását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vidék legnagyobb adótartozója szegedi

Egy szegedi székhelyű cég közel négymilliárd forinttal tartozik az adóhatóságnak. Tegnap kerestük az… Tovább olvasom