Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Egyetemisták írják az öREÖK szerelmeket

Szeged - Elindult a REÖK és az SZTE közös projektje, az Így szerettek ők - öREÖK szerelmek felolvasószínházi sorozat szerda este, mely Nyáry Krisztián író, irodalomtörténész köteteiből merít.
Szabó Lőrinc szerelmi háromszögéről szóló első előadásának még a főpróbájára is elfogytak a jegyek, mondta Réczei Tamás rendező, a sorozat ötletgazdája. Szajbély Mihállyal, a bölcsészkar dékánjával az a céljuk, hogy az egyetemistákat becsábítsák a Reök-palotában kialakított színházba, és a legjobb eszköz ehhez a saját részvétel.

A hallgatók maguk írják az előadások szövegét Nyáry Krisztián irodalomtörténeti etűdjei és önálló kutatásaik alapján Réczei Tamás vezetésével. Az öREÖK szerelmek első részében Nyáry Krisztián Szabó Lőrincet alakította – az író szerint akkor értjük meg igazán egy vers történetét, mondanivalóját, ha bepillanthatunk a szerző magánéletébe. Az élő irodalom következő estéje november 22-én Illyés Gyula, Kozmutza Flóra és József Attila háromszögéről szól. A szereplők szintén ismert művészek: Kovács Krisztián, Dobó Kata és Hajduk Károly.

Az előadás az Őszi Kulturális Fesztivál keretében jön létre, valamint Herczeg Tamás igazgató elárulta, hamarosan a Magyar Képzőművészeti Egyetemmel való együttműködésről is beszámolhatnak, mely a hallgatók aktív kortárs művészeti jelenlétét erősíti.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Wikipédia szerkesztőmaraton 1956-ról

Wikipédia szerkesztőmaraton 1956-ról
Segítsen bővíteni és javítani az 1956-ról szóló szegedi tartalmat a Wikipédián! Tovább olvasom