Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Egyetlen dugó volt Szeged

Három baleset történt tegnap Szegeden – szinte egy időben. A Dorozsmai utat és a Bertalan hidat egyszerre zárták le. A csúcstartó, egy 7F-es, helyijáratú busz két és fél órát késett. A forgalom látványosan lelassult, volt olyan időszak, amikor a dugó körbeért a hidakon.
Fotó: Karnok Csaba
A Bukarestből Stockholmba tartó menetrend szerinti busz tegnap délután 21 perc alatt jutott át a szegedi új hídon. Pedig akkor már egy sávon megindult a délutáni baleset után a forgalom. Lapunk munkatársa a legcélszerűbb eszközzel, biciklivel indult tegnap dugófigyelőbe. Lépésben, vagy még úgy se haladt a forgalom a belvárosban. A Belvárosi hídon ráadásul lerobbant egy öreg kocsi, gazdája egyedül tolta Szeged felé. A sportcsarnokhoz érve végtelen dugó látszott a Makai úton.

A kavarodást jól mutatta, hogy az új híd felé vezető hatalmas dugóba több Szőregről jövő csuklós helyi busz is beszorult, pedig nekik elvileg a lassan járható Belvárosi hídon keresztül kellett volna eljutniuk Szegedre. Az utasokat kiengedték, az emberek gyalog jöttek be a belvárosba.

Egy bánatosan bőgő bocikkal teli kamion előtt állt a Stockholmba igyekvő román busz. 17 óra 17-kor még a Csonka szakközépiskola előtt tötyögtek. A túloldalra átkerekezve jó sokáig kellett a cipőgyárnál rájuk várni. A forgalom ekkor már egy sávon megindult, így 17 óra 36-ra már át is értek Szegedre a Svédországba tartók.

Három autó ütközött a szegedi Bertalan hídon – perceken belül megbénult a forgalom. Fotó: Karnok Csaba
Közben a híd közepe táján épp egy piros, román rendszámú Daciát raktak autómentőre. Beleszállt egy Golfba, odébb teherautó állt, körbekrétázták a rendőrök.

Taxi araszol; utas is, sofőr is nevet, beszélget. Bekopogok az ablakon, hogy megnézhetem-e az órát, de csak nevet a sofőr. – Az úr erre a fuvarra a vendégem! – mondja. – Még jó, mert annyi pénz nincs is nálam, amennyit mostanra mutatna. Muszáj lenne maradnom, kocsit mosni... – fűzi hozzá utasa.

Bertalan híd, Dorozsmai út, M5-ös

Negyed öt körül a Bertalan hídon egy teherautó jött Újszegedről Szegedre. A belső sávból ki akart sorolni, de nekiment egy vele azonos irányba haladó Volkswagennek. Úgy lökte át az út túlsó oldalára a másik kocsit, hogy egy Dacia Szeged felől hátulról beleszállt. A rendőrök a hidat egy órára teljesen lezárták. Ezután nem sokkal, a Dorozsmai úton kísértetiesen hasonló baleset történt. Egy Szeged felé haladó román kamion áttért a külső sávba, de nekiütközött egy vele azonos irányba haladó Volkswagennek. A személykocsi besodródott a szemközti sávba, ott ütközött egy teherautóval és egy Forddal. Itt is teljes útzár mellett helyszíneltek este hat óráig. Negyed hatkor az M5-ös autópályán egy német állampolgár BMW-jével a szalagkorlátnak csapódott.

A túlpart, Szeged is beállt: a Szilléri sugárúton csak araszoltak a négykerekűek a nagykörút felé. Sokan a bedugult Bertalan híd felől a Belvárosi híd felé próbáltak menni, de a Felső Tisza-parton és a József Attila sugárúton is a nagykörútig tartott a kocsisor. Akik ezzel próbálkoztak, csapdába estek. A forgalom annyira lelassult, hogy a Novotel Szálló és a múzeum között hét darab kilences trolit lehetett megszámolni a kocsisorban.

Tímár Andrea éppen lekanyarodott Szeged belvárosa felé, amikor megállítottuk. Azt mondta, háromnegyed órája próbál Újszegedre jutni, de ebben a tempóban még legalább ennyi idő, mire átér, úgyhogy inkább sétál egyet a belvárosban. Úgyis akart venni egy lábujjközös papucsot – tette hozzá nevetve.

Csak hat óra tájban gyorsult föl a forgalom. A makkosházi Volán-végállomáson azt mondták, a legtöbbet egy 84-es járatuk állt a hídon, körülbelül egy órát. A Mars téri járatoknál teljesen fölborult a menetrend: a Dorozsmai úti baleset miatt az egyik irány, a hídi baleset miatt a másik irány állt be. De a dorozsmai járatok másfél, egy órát is késtek. A forgalomirányító azt mondta, a csúcstartó az a sziksóstói 7F-es busz lett, amelyik két és fél órát állt dugóban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi világpremier Christopher Lamberttel

Világpremier lesz jövő héten Szegeden: A harag napja című magyar–angol koprodukciós filmet a… Tovább olvasom