Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Egyirányú marad a Törő és a Vitorla utca

Véglegesítette az egyirányúsítást a dorozsmai Törő és Vitorla utcában a szegedi közgyűlés városüzemeltetési bizottsága.
A Dorozsmai úttal párhuzamos két utcában március közepétől változott meg a forgalmi rend. Ezzel megszűnt a „surranó pálya", ahol ki lehetett kerülni az Orczy utcai lámpás kereszteződést. A körzet önkormányzati képviselője, Lauer István (MSZP) több lakossági panaszra hivatkozva kérte az ideiglenes szabályozást – a jelentős autóforgalom miatt. Akkor elmondta, lapunk korábbi cikke eltúlozta a helyzetet, és a forgalomszámlálás sem támasztotta alá az aggodalmakat.

Ennek ellenére a két utcát most az Orczy utcai lámpás csomópont felől lehet elérni, a csatornaparti Vályogos utcáról nem. Csak a kerékpárosok mehetnek mindkét irányba. Két hónap után a Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft. felülvizsgáltatta a helyzetet, és a forgalmi rend fenntartását javasolta. Az átmeneti hónapok után nemcsak táblákkal, de felfestésekkel is jelölik a rendet.

Csak a bicikliseket nem érinti az egyirányúsítás. Fotó: Frank Yvette
Csak a bicikliseket nem érinti az egyirányúsítás. Fotó: Frank Yvette

– Elégedett vagyok a változtatással, örülök, ha marad. Csendesebb lett az utcánk, kevesebb a por. Nem zavar az sem, hogy kocsival kerülnünk kell hazafelé. Éjjelente a jó minőségű aszfalt vonzotta a száguldozókat. Gyakran szinte gyorsulási versenyt lehetett hallani motorzúgással, fékcsikorgással – mondta Takács Kata, aki gyalog ment haza a lányával a Vitorla utcában. A Törő utcában autózó fiatalember az eredeti rendet szerette. Neki nagyot kell kerülnie, a csatorna felől viszont pár métert tett meg a házukig. Azt mondta, így is van, aki feléjük kerül. A tábla ellenére vannak, akik behajtanak a tilosba. A férfi szerint legalább a lakóknak ki kellene tenni egy célforgalom jelzést. Az utca végén ezalatt újabb fura megoldást mutatott be egy sofőr: betolatott a saroktól a portájukig.

A Dorozsmai Naplóban megjelent olvasói levél írója arra a pár helybelire panaszkodik, aki kijárta a képviselőnél az egyirányúsítást, ezzel a kritikán aluli állapotú Vályogos utcára terelve a forgalmat. A városüzemeltetési bizottság ülése után Lauer István elmondta, akkor lesz megnyugtató a helyzet, ha elkészül a lézerközpont csatornája, mert utána rendbe teszik az utakat.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem találtak csőtörést az SZTK-nál

Az önkormányzat, a vízmű és a tömegközlekedési szolgáltatók szakemberei abban maradtak, hogy a… Tovább olvasom