Délmagyar logó

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 1°C | 17°C Még több cikk.

Egymilliárdos költséggel épüla nagymágocsi szennyvízhálózat

Nagymágocs - Sokat bolyongtunk a bürokrácia útvesztőjében, mire elértünk ehhez a mai fordulóponthoz. A projekt a nemzeti szennyvízprogram része, az Európai Unió a költségek közel 82 százalékát fizeti, a fennmaradó részt a lakosok állják.
– Kijelenthetjük: ma új időszámítás kezdődött a községben – vélte Atkári Krisztián, Nagymágocs polgármestere. Az 1,14 milliárd forint összköltségvetésű szennyvízberuházás projektnyitó ünnepségén írták alá tegnap a kivitelezővel a szerződést. A közös ajánlattevők: a Veolia Water Solutions & Tecnologies Magyarország Zrt., illetve a SADE-Magyarország Mélyépítő Kft. A Sade ügyvezető igazgatója, Kele Sándor Zsolt a lakosság türelmét és megértését kérte a következő hónapokra, míg a Veolia vezérigazgatója, Tomosi Károly arról beszélt, hogy a tervek szerint 1-1,5 év múlva a tegnapi eseményhez hasonló ünnepélyes záróakkord részesei lehetnek.

A projektben mintegy 30 kilométer csatornahálózat épül 1053 bekötéssel, valamint megépül egy napi 300 köbméter kapacitású tisztítótelep. Ennek helyén Árpád-kori és késő középkori település nyomaira bukkantak, tudatta Atkári. A helyszín évek óta ismert régészeti lelőhely, a beruházás tervezésekor számoltak a feltárás idő- és költségigényével, a feladaton a szentesi múzeum szakemberei dolgoznak. Atkári Krisztián kifejtette: a szennyvízhálózat építési munkáit heteken, de akár napokon belül is elkezdheti a kivitelező, az utolsó kapavágást legkésőbb 2015 végén kell megejteni.

Olvasóink írták

  • 1. x 2013. július 01. 16:57
    „http://www.delmagyar.hu/forum/novekszik_az__europai_unio_ellenesseg/32/2004101/?action=kifejt”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vajda szerint kicsit bajszos a mennyasszony az IH-ban

Vajda Árpádot javasolja IH-igazgatónak első helyen a kulturális bizottság. A végső szót pénteken mondja ki a városi közgyűlés. Tovább olvasom