Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Egymillió 50 ezer forinttal zárult a Gregor-portré árverése

Egymillió 50 ezer forinttal zárult tegnapra virradó éjjel a Gregor Józsefet ábrázoló festményért indított internetes jótékonysági árverés. Az utolsó órákban egy budapesti cég 50 ezer forinttal többet ígért a képért, mint korábban a névtelenségéhez ragaszkodó szegedi licitáló.
Gregor József az őt Falstaffként ábrázoló olajfestmény előtt. Fotó: DM/DV
A Budapesti Operabál szervezői internetes jótékonysági árverésen értékesítették Dárdai Péter festőművész 2005-ben készült alkotását, amely az egyik legkedvesebb szerepében, Falstaffként örökítette meg a tavaly elhunyt népszerű operaénekest, Gregor Józsefet. A 120x100 centiméter méretű olajkép fényképszerű hitelességgel ábrázolja az ereje teljében mókázó művészt. Januárban 200 ezer forintos kikiáltási árról indult a licit, hamarosan egy kilétét felfedni nem kívánó, ismeretlen szegedi licitáló egymillió forintos ajánlatot tett, és ezzel szinte az utolsó pillanatig úgy tűnt, övé lehet a festmény. Azonban néhány órával az árverés hétfő éjféli befejezése előtt egy pesti cég 50 ezer forinttal növelte a tétet, és ezzel elnyerte a képet.

– Elsősorban a művész úr iránti tiszteletből licitáltunk a Gregor Józsefet ábrázoló festményre. Nagy örömünkre szolgált az is, hogy a befolyó összeget jótékony célra, a budapesti Heim Pál Gyermekkórház javára ajánlotta fel az árverés szervezője. Több tárgy került már hozzánk licitálással, és mindig nemes célokat szolgáltunk az adományozott összeggel. Ez a különleges festmény méltó helyre kerül, Kőbánya szívében épülő lakóparkunk reprezentatív irodaházában helyezzük el – mondta tegnap Tamás Annamária, az árverés győztese, a budapesti Tara Ingatlanfejlesztő Kft. ügyvezető igazgatója.

– Örülök, hogy ilyen szép összeget adtak a festményért, de kicsit sajnálom, hogy nem a szegedi licitálóé lett a kép, mert akkor a városba kerülhetett volna. Az illető ugyanis nagy tisztelője volt Jóskának, szurkoltam is, hogy ő legyen a győztes – árulta el tegnap Gregorné dr. Takács Mária. A művész özvegye kedves gesztusnak tartja, hogy sokan szeretettel ápolják férje emlékét. Megtisztelőnek tartja az is, hogy a neves szekszárdi borász, Dúzsi Tamás kiváló merlot-ját – amit a basszista is nagyon szeretett – Gregor József emlékére palackozta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lassú eső áztatta tegnap Szegedet

Az egész napos, hosszú, csendes eső miatt úgy tűnt, átlag feletti csapadékmennyiség hullott a… Tovább olvasom