Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Egymillió forintos szállítmány

Az egymillió forintot is meghaladja annak az egzotikus résteknősszállítmánynak az eszmei értéke, amit szerdán foglaltak le a röszkei vámosok.
A huszonkét résteknős egy német rendszámú mikrobuszból került elő, a hátsó ajtókárpit mögé volt rejtve, külön-külön zsákba csomagoltan – tudtuk meg Némedi Varga Évától, a Vám- és Pénzügyőrség dél-alföldi regionális parancsnokságának sajtófelelősétől. Bár sofőr és utasa – mindketten magyar állampolgárságúak – a vámosok kérdésére azt mondták, nincs náluk bejelenteni való áru, a pénzügyőrök különféle gyanús jelek alapján mégis úgy döntöttek: tételesen átvizsgálják a szállítmányt. Ezután elő is került a több mint egymillió forint eszmei értékű szállítmány. Miután a résteknősök a vadon élő, veszélyeztetett állatfajok kereskedelméről is szóló washingtoni egyezmény hatálya alá tartoznak, és a szállítóknak természetvédelmi hatósági engedélyük nem volt – a vámhivatal az állatokat lefoglalta, a sofőr ellen pedig följelentést tett természetkárosítás miatt a Szegedi Rendőrkapitányságon.

A szárazföldi, növényevő teknősök – melyek Afrikából származnak, állományuk rendkívül ritkul, és nevüket onnan kapták, hogy veszély esetén sziklák réseiben keresnek menedéket – a Szegedi Vadasparkba kerültek, ideiglenes karanténba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Békésen zajlott le a díszünnepség a szegedi Klauzál téren

A megszokottnál kevesebb ünneplő jelenlétében, de békésen zajlott le a szegedi március 15-iki… Tovább olvasom