Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Egymilliót ajánlottak fel a szabadkai kislánynak

Szeged - Jelentős támogatást ad a Gyermekrák Alapítvány a szabadkai Aranyos Anita gyógyulásához. Így elhárult a veszély, hogy pénzhiány miatt leálljon a leukémiás kislány kezelése.
Felvállalja a szegedi gyermekklinkán gyógyuló szabadkai Aranyos Anita utolsó kezeléseinek teljes, közel egymilliós költségét a Gyermekrák Alapítvány – közölte tegnap a jó hírt Balogh István, az alapítvány kuratóriumi elnöke.

A szervezet vezetője lapunkból és a családtól értesült a tizenhárom éves leukémiás kislány sorsáról, akinek – mivel szerb állampolgár – kemoterápiás költségeit nem fizeti a magyar egészségbiztosító. A magyar kislányt gyógyítani viszont csak Szegeden tudják, Szerbiában nem. Családja minden ingóságát, majd végül a házát is eladta, hogy fedezzék a többmilliós kezelések költségeit – ez azonban nem volt elég. Ekkor fordultak a nyilvánossághoz. Ennek eredményeként kisebb felajánlások érkeztek Anita gyógyíttatására – legutóbb a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közösségétől 180 ezer forint.

– Sokat dolgozunk azon, hogy segítséget nyújthassunk a határon túli kis magyar betegek gyógyulásához is, ez azonban nem egyszerű feladat. Főként Szerbiával kapcsolatban, amely nem uniós tagország. Azt viszont megengedhetetlennek tartom, hogy egy magyar gyerek ne kapjon megfelelő ellátást csak azért, mert a határ túloldalán él – magyarázta Balogh István, miért segítik Anita gyógyulását. Hozzátette: a napokban az egészségügyi miniszterrel folytatott megbeszélésein is szóba hozza a szerbiai magyarok egészségügyi támogatásának problémáját, hogy mielőbb megnyugtató megoldást találjanak rá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már az inga is kaotikus

Szeged - Micsoda világ ez, már az inga is kiszámíthatatlan! – juthat eszünkbe a Szegedi… Tovább olvasom