Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Egyre korábban kezdődik a nyári kiárusítás

Szeged - Egyes boltok olyan olcsón adják a nyári ruhát, hogy a próbababák fel sem veszik. Találtunk vászonnadrágot 1500-ért, pólót 700 forintért. És egy fiút, aki életéből 23 hetet a próbafülkék előtt tölt.
Napok óta csak ez a téma a női mosdókban, ezért úgy döntöttünk, saját szemünkkel győződünk meg a szezonvégi leárazás mértékéről. Üzletről üzletre jártunk Szegeden.

– Ez apácás. Ez Nórinak való – dobálta hátra a nyolcszáz forintos trikókat egy lány a Terranovában. Talált viszont fekete vászonnadrágot 1500 forintért, és megállapította, hogy a próbababának jó a feneke. Ebben az üzletben bőven volt még az akciós pólókból és nyakba kötős felsőkből, de itt az új kollekció is, aminek egy része valamiért megint halálfejmintás.

A nagyok kezdték

– Valamikor augusztus első hetében kezdődött a nyári kiárusítás, idén viszont már július elején – mondta Butty Mihályné, az M-Trade ügyvezetője. A nagyok rászorítják a kisebb üzleteket, hogy kövessék őket, így eredeti áron csupán két hónapig, májusban és júniusban kínálják a nyári árut. Az M-Trade július közepén kezdte az akciót, ők 20-50 százalékkal árazták le a ruhákat. Ha ez alá mennének, akkor már beszerzési áron adnák a terméket. – A nyári készletet 40 százalékkal adjuk olcsóbban, erre a törzsvásárlók további 10 százalék kedvezményt kapnak – mondta Varga Péterné Katalin, a Skála igazgatója. Ők július 2-a óta akcióznak. Katalin szerint a vásárlóknak jó a korai kezdés, mert az olcsóbban vett ruhát még a szezonban felvehetik.

A plázában a cipőket is leértékelték, egy üzletben a második párra 50 százalék kedvezményt adnak. Persze mindig az olcsóbb a második, megkérdeztük. Aki magáénak tudhat egy párat a szegedi cipőboltok idei slágeréből, a csatos, fatalpú, piros vagy fehér papucsból, ne szentségeljen, még csak egy ezrest engedtek belőle. Sajnálkozhat viszont az, aki a Jeans Clubban 14 ezer 990-ért vásárolt fekete alapon fehér hajszálcsíkos blézert, mert a csinos darab már csak 5999 forint. Találtunk itt tízezerről háromezerre leárazott vékony, szürke pulóvert, és hétszáz forintos felsőket is. Ez tökéletes! – emelt ki a halomból egyet valaki, és már vitte is a kasszához. Hétszáz forintért ő nem próbál – mondta.

A C&A-ban a „disco divák" járnak jól, egy póló ilyen felirattal csak 1190 forint. Ennél rosszabb emósnak lenni, mert a nekik való fekete nyakkendő – három biztosítótűvel, a megfelelő helyen elhelyezett rózsaszín koponyával és punk felirattal – 1690-be kerül. Találtunk fehér blézert 6990 helyett 2490-ért. Megvettük, mert – ahogy a próbafülkénél mondták – a bolondnak is megéri. Itt találkoztunk Ivánnal, akivel megosztottunk egy brit felmérést: a férfiak 22 hetet töltenek életükből azzal, hogy a fülkék előtt várakoznak szívszerelmükre. Iván, aki valószínűleg 23-at is ott tölt, így válaszolt: a barátnője már kiválasztotta a megfelelő öltözéket, csak még sminkel. De mindjárt jön.

A belvárosban 20-30-40 százalékos leárazást hirdettek a kirakatok. Az Aboriginal 1500 körül kínált trikókat, pólókat, de már itt is találkoztunk az új kollekció darabjaival. Eszerint a Disney-minta lesz a nyerő. Mickey egér rózsaszín ellenfényben és a gótikus Csőrike.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint kétszázmillió forint iskolákra, óvodákra

Szeged - A szegedi önkormányzati óvodák és iskolák összevonását és költöztetését a Nevelési-Oktatási… Tovább olvasom