Délmagyar logó

2019. 05. 19. vasárnap - Ivó, Milán Még több cikk.

Egyre több program a közösségi házban

Zsombó - Kistelepülésen is lehet pezsgő kulturális élet – ezt igyekeznek bebizonyítani évek óta Zsombón. A község központjában működő József Attila Közösségi Ház és Könyvtár 2008 óta várja programokkal az érdeklődőket.
– Egyik legnépszerűbb programunk a Villantó – kezdte a felsorolást Mészáros Csaba igazgató. – Zsombó Ki mit tud?-ján minden évben rengetegen mutatják meg, miben tehetségesek, diákoktól a nyugdíjasokig. Közösségkovácsoló programok a kirándulások is, amelyeket szintén itt szerveznek. Az ez évi első kirándulás például a Mecsekbe vezetett, a Zengő csúcsára. Mészáros Csaba elmondta: az elmúlt 3 évben igyekezett a zsombói programokat az értékekre építeni, helyi és nemzeti hagyományokra. Megmaradt náluk a Szomszédoló, ahol a környező települések kulturális műsorukkal bemutatkozhatnak egymás előtt.

– A közösségi ház programok szervezése mellett számos rendezvénynek is helyet biztosít. Rendszeresen vannak itt tárlatok – legutóbb például a napokban nyílt Kőnig Róbert grafikusművész linómetszeteiből és Nagy Gáspár verseiből a Hullámzó vizeken kereszt című kiállítás. Telt házat azonban egyértelműen ismert emberek meghívásával lehet elérni. Szörényi Levente március eleji közönségtalálkozóján például közel százan vettek részt.

Olvasóink írták

  • 1. LéttelMah 2011. április 05. 17:45
    „Az barokkos túlzás, hogy "közel százan vettek részt" Szörényi Levente koncertjén! A 67 fő az én olvasatomban közel ötven nemde? Jobban meg kellene szervezni egy olyan rendezvényt, ahol nagyobb pályázati pénzeket költ a település neves előadók meghívására és tiszteletdíjuk kifizetésére!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sümegi Eszter Gluck-albumot készít Medveczkyvel

Jótékonysági koncertet ad a bőrgyógyászati klinika rákbetegeket segítő alapítványa javára Sümegi Eszter a szegedi dómban csütörtökön 19.30-tól. Tovább olvasom