Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Egyre többen adakoznak Varga Ádám javára

Szeged - Szerkesztőségünk és a Cora egy- és kétforintosokat gyűjt a szegedi Varga Ádám őssejtkezelésére. A tizenegy éves kisfiút Kínában gyógyítanák, a kezelés hatmillió forintba kerül.
A március 1-jéig tartó akció ideje alatt ismert személyiségeket is megkérdeztünk, mihez kezdenek az apróval, és miért határozták el, hogy nemes célokra ajánlják fel. Eddig közel 964 ezer forint gyűlt össze Ádámnak.

Egymás után érkeztek tegnap az adományok Varga Ádám számára. Lapjaink Szabadkai úti székházába hozott két vödör aprót Tary László, az Olajág Szakszervezet elnöke. A 30 kilónyi pénzt, mintegy 24 ezer forintot hetek óta gyűjtik az algyői olajmezőn. Az adományozást nem hagyják abba március 1. után sem: Tary László bemutatta azt a perselyt, amelyben a papírpénzt és a nagyobb érméket – valamint a 3 darab tízcentest – különítették el a többitől.

Vargáné Muráti Lili és gyermekei: Vénusz, Alexander, Vincente. Együtt hozták el az aprópénzt. Fotó: Frank Yvette

Régóta gyűjtik az egy- és kétforintosokat a KÉSZ Zrt.-nél is – mondta el Vargáné Muráti Lili, az ország leggazdagabb emberei között számon tartott cégtulajdonos felesége, aki három gyermekével, az iskolás Vincente-tel, az óvodás Alexanderrel és a kilenc hónapos Vénusszal jött el a Délmagyarország szerkesztőségébe. Segíteni szeretett volna a kis Ádámon, s az aprópénzen felül is adakozott, de kérte, ne írjuk meg az összeget. Azt mondta, szülei úgy nevelték, hogy az ember segítsen, ha tud. Az építőipari cégén belül működő Segítő KÉSZ elnevezésű alapítvány úgyszintén gyűjti az aprót, mert az 1300 dolgozó között mindig vannak rászorulók, vagy vannak olyan családok, ahol beteg gyereket ápolnak.

Már 963 ezer 767 forint összegyűlt

Szegedi és vidéki szerkesztőségünkben, Kölcsey utcai ügyfélszolgálatunkon és a Cora pénztárainál nyitvatartási időben adhatják le az emberek az érméket. Tegnap 238 ezer 936 forintot gyűjtöttünk, eddig összesen 963 ezer 767 forint jött össze.

Péntek Norbi, a három évvel ezelőtt autóbalesetben mellkastól lefelé lebénult, kerekes székbe kényszerült fiú is csatlakozott azokhoz, akik adománnyal segítenek Varga Ádámnak. Azért ajánlotta fel kerekes székes társának egy- és kétforintosait, mert ő maga is az adományoknak köszönhetően gyógyulhat – ez a gesztus számára egyfajta kabala. Azt kívánja, hozzon szerencsét Ádámnak a pénz!

Míg Ádám Kínába készül, addig Norbi májusban ismét Moszkvába megy. A hatodik kezelés körülbelül kétmillió forintba kerül, a család reméli, a pénz ezúttal is összegyűlik. A fiatalember – akit otthonában látogattunk meg – ma már lábra tud állni, sőt szobakerékpáron erősíti lábizmait. Mindez annak köszönhető, hogy Norbi őssejtkezelésre jár.

Péntek Norbi kabalapénzt küldött Ádámnak.
Fotó: Karnok Csaba

Csak hozták és hozták

A Petőfi-iskola Bálint Sándor tagiskolájának elsősei egy ötliteres üvegben hozták az 1 és 2 forintosokat, osztályfőnökükkel, Tóthné Bereczk Gabriellával. A Hétvezér utcai óvodából Gyurcsán Andrásné 2 kiló 20 dekányi aprót küldött szerkesztőségünkbe. Csiszer László, az algyői Gyevitur Kft. munkatársa a Borbála fürdőben több úszólabdányi pénzt és ajándékokat hozott a kisfiúnak. A szegedi Kéri Erika is adakozott: baráti körben gyűjtötték a zacskónyi pénzt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra párban Jónás Zsuzsa és Haller János

Szeged - Különleges premierre készül a 20 éves jubileumát ünneplő Szegedi Kortárs Balett: pénteken… Tovább olvasom