Délmagyar logó

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

Együtt avatta SZDSZ-es és fideszes a jövő e-Skoláját

Együtt adták át tegnap a politikai ellenfelek a mórahalmi művelődési központ új infotékáját. Magyar Bálint SZDSZ-es miniszter és Nógrádi Zoltán fideszes polgármester avatóbeszédében elhallgatta a másik érdemét – mindketten a gyermekeket állították középpontba.
Nógrádi Zoltán (Fidesz-MPSZ) és Magyar Bálint (SZDSZ) ritkán viszi egyfelé a párnát Fotó: Frank Yvette
A mórahalmi Móra Ferenc Általános Művelődési Központ egyike azon magyarországi iskoláknak, amelyek a Phare és az Oktatási Minisztérium által finanszírozott Információs technológia az általános iskolákban című pályázaton 82 millió 500 ezer forint támogatást nyert. Az önkormányzatnak önrészként nyolcmillióval kellet hozzájárulni a programhoz, amelynek során létrejött a 280 négyzetméter alapterületű tetőtéri infotéka.

Magyar Bálint oktatási miniszter és Nógrádi Zoltán mórahalmi polgármester tegnap a diákok, tanárok és országgyűlési képviselők jelenlétében együtt avatta fel az infotékát.

– Az iskolákat 2010–2013-ra már üvegszálas technikával kell rákapcsolni az internetre, amely lehetővé teszi, hogy bármilyen nagyságú digitális tananyag egyidejűleg letölthető és használható legyen a foglalkozásokon – mondta Magyar Bálint. A miniszter hozzátette: az informatikai fejlődés megállíthatatlan; ami tíz évvel ezelőtt még fejlett technikának számított, azon ma már csak mosolygunk.

– Hosszú évek kitartó és következetes munkájának eredménye a B@golyvár – A jövő e-Skolája program – mondta Nógrádi Zoltán. A polgármester emlékeztetett: tíz évvel ezelőtt a mórahalmi gyerekek nagy részét olyan intézményben oktatták, melynek épületei a 20. század elején istállók voltak.

Nem dicsérték egymást

Magyar Bálint és Nógrádi Zoltán tegnap avatóbeszédében elhallgatta a másik érdemét. Az infotéka díszpárnán heverő kulcsát azonban együtt fogták, jelezvén: közös ügyért dolgoztak. Köszöntőjében az SZDSZ-es miniszter és a fideszes polgármester is a gyermekeket állította a középpontba.  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkezdődött a szegedi OTP-ház felújítása

Elkezdődött a Széchenyi tér és a Takaréktár utca sarkán álló szecessziós palota felújítása. Az öt… Tovább olvasom