Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

Együtt építik a járdát a szomszédok

Hetvennyolc család összesen 1741 kilométer hosszú járdát szeretne megépíteni közösségi munkában Bordányban - mondta Kiss-Patik Péter alpolgármester.
Az önkormányzat a kivitelezéshez szükséges sódert és cementet biztosítja, az egy utcában élő szomszédok pedig a munkájukkal járulnak hozzá a fejlesztéshez.

– A program fontos közösségi szereppel is bír, hiszen a kisebb lakóközösségek összefogásával tovább erősödhet a bordányi lakosság közösségi szemlélete is – közölte az alpolgármester. Az önkormányzat 1 millió forintot különített el erre a célra: egy négyzetméter járda építéséhez 25 kiló cementet és 0,15 köbméter sódert biztosít az önkormányzat. A járdát a nagyközség területén lévő házakkal határos közterületen kell megépíteni, minimum 1,2 méter szélességű babakocsibarát járdaként. – A legtöbben a Bartók Béla utcából és a Tessedik utcából adták be pályázatukat. Az önkormányzat mindössze 400 méter járda megépítéséhez tud segítséget adni, így a nyertes pályázókról csütörtökön döntünk – magyarázta Kiss-Patik Péter.

A nagyközségben ezzel párhuzamosan a földutak aszfaltozását is hasonló módszerrel szeretnék megoldani, ugyanis még 14 bordányi utca részben vagy egészen nincs leaszfaltozva.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Édes bevásárlás: az unokáknak szánt finomságok is kerültek Bánék kosarába

Édes bevásárlás: az unokáknak szánt finomságok is kerültek Bánék kosarába
A bordányi Bán házaspárnak csupán két nyereményszelvénnyel is sikerült nyernie lapunk Telekosár játékán. A család unokájuk révén nemrég már szerepelt a Délmagyarországban. Tovább olvasom