Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Együtt plakátlanítanak a pártok ifjúsági szervezetei

A négy parlamenti párt ifjúsági szervezete együtt kezdte meg tegnap Szegeden a választási plakátok eltüntetését. A közös munkát a Fidelitas szegedi szervezete javasolta, az SZDSZ először meglepődött az ötleten. A fiatalok úgy tervezik, két-három hét alatt végeznek.
Az aktivisták két-három hétig takarítanak. Fotó: Frank Yvette
A Széchenyi téren kezdtek csütörtökön és a tervek szerint két-három hét alatt megtisztítják Szegedet a választási plakátoktól a Fiatal Baloldal, a Fidelitas, az Új Generáció és az Ifjúsági Demokrata Fórum tagjai.
– Példaértékűnek tartom a közös munkát. Szeretném ha ennek hagyománya lenne. Hitem szerint a jövőben a politizálás nem arról fog szólni, hogy a pártok marják egymást, hanem hogy le tudnak ülni tárgyalni és fontos kérdésekben egyezségre jutnak – fogalmazott Farkas László, a Fidelitas szegedi csoportjának elnöke.

A most együtt dolgozó ifjúsági szervezetek tagjai korábban nem ismerték egymást, de Farkas László nem tart a szándékosan vegyes munkacsoportokon belül kialakuló konfliktusoktól. „Mindenkinek vannak elvei, ezek mellett kiállunk, de tiszteletben tartjuk egymás elképzeléseit is." Hozzátette: minden szervezet elnöke kifejezetten kérte a tagokat, hogy békességben dolgozzanak együtt.

– Nem a legjobb kikapcsolódás, de ez is csak egy munka, amit el kell végezni. Az is lehet, hogy barátságok szövődnek majd – reagált Farkas arra a kérdésre, hogy nem tartja-e szomorú elfoglaltságnak a plakáteltávolítást, aminek egy része a vizsgaidőszakba is átnyúlik majd.
– A művelet titka az átnedvesítés majd a lekaparás – árulta el a technikát H. Nagy László, a Fiatal Baloldal országos alelnöke. A politikus szerint a közös munka ötletét tagságuk lelkesen fogadta. Hozzátette: a választási kampány kiélezett, feszült időszak, „de a rendszerváltás után szocializálódott fiatalok már sokkal nyitottabbak, ezért vannak olyan ügyek, amelyekben együtt tudnak működni."

Krenedics Sándor, az Ifjúsági Demokrata Fórum részéről úgy fogalmazott: „az MDF volt az egyetlen párt, ami a törvényi kereteket a kampány során végig betartotta. Örvendetes, hogy a plakátleszedés során a többi párt is betartja törvényi kötelezettségeit." Az előző kettőnél kisebb taglétszámmal rendelkező szervezet tagjai egyébként nem csak a közös akcióban vesznek részt, de külön is takarítanak.

– A megkeresésnek örültünk, de a tagság eleinte fenntartásokkal fogadta az ötletet – mondta Muhi Miklós, az Új Generáció megyei elnöke. Elmondta: a közös akciót megelőző egyeztetésen a négy csoport között voltak ellentétek, de „ez érthető, hiszen négy teljesen más gondolkodású ifjúsági szervezetről van szó." Nem tartja valószínűnek, hogy ezután folyton együtt lesznek, de Szeged megtisztítása érdekében fontos, hogy kapcsolatot tudjanak tartani egymással.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kötelező az akadálymentesítés

A hatósághoz fordultak a mozgáskorlátozottak, mert két éve nem akadálymentesítették a Nagyáruház… Tovább olvasom