Délmagyar logó

2019. 05. 20. hétfő - Bernát, Felícia Még több cikk.

Együtt szelték a tortát a megyén

Egy asztalhoz ültette a megyei városok MSZP-s és fideszes polgármestereit tegnap Magyar Anna. A megyei közgyűlés új elnöke bejelentette: azért kérte a találkozót, hogy a következő évek fejlesztési elképzeléseiről közösen állapodjanak meg a megye kistérségei.
Egy asztalhoz ültette a megyei városok MSZP-s és fideszes polgármestereit tegnap Magyar Anna. A megyei közgyűlés új elnöke bejelentette: azért kérte a találkozót, hogy a következő évek fejlesztési elképzeléseiről közösen állapodjanak meg a megye kistérségei, és egy közös megyei álláspontot képviselhesse ő is, amikor a régióban tárgyal.

Bár konkrét pályázatokról egyelőre nem esett szó – csak az egyeztetés fő szabályait fektették le most – hasznosnak találta a találkozót Szirbik Imre (MSZP), a szentesi kistérség vezetője. A szentesi polgármester azt mondta: a régióban a gazdaságot kell fejleszteni elsősorban a következő hét évben. A rendelkezésre álló forrásokból minden kistérség a lehető legtöbbet szeretné megszerezni, a tortát azonban csak közösen lehet szelni, a közbekalamolás anarchiához vezet.

Történelmi jelentőségűnek nevezte a találkozót Nógrádi Zoltán (Fidesz), a mórahalmi kistérség elnöke. Kiemelte, ez az összejövetel azért fontos, mert az érintettek felmérték: a lehető legjobb pozíciót csak együtt tudják kiharcolni kistérségüknek a régióban, és egyik terület sem fejlődhet a másik rovására. Ezután hetente találkoznak, és később a pályázatokról, és minden országos forrás felhasználásáról egyeztetni fognak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aranyollós szűzleányok és a drága fehér tea

Tanulságos megvizsgálni: az élelmiszer-szakboltok vagy a bevásárlóközpontok tudnak-e többet, jobbat… Tovább olvasom