Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Együtt ül Zuschlag és F. Roland

Szeged - A kecskeméti börtönben közös cellában ül a Szegeden letartóztatott Zuschlag János és a szegedi F. Roland. Az egykori börtönőrt azzal gyanúsítják, hogy elvágta barátnője torkát. A volt szocialista képviselő meg azért került börtönbe, mert különösen nagy kárt okozó, bűnszövetségben elkövetett csalással gyanúsítják.
Csere László vezérőrnagytól, a büntetés-végrehajtás országos parancsnokától arról érdeklődtünk: mennyire gyakori, hogy gyilkossággal és gazdasági bűncselekménnyel gyanúsítottakat zárnak egy cellába. Csere László elmondta: az előzetes letartóztatás során el kell különíteni többek között a férfiakat a nőktől, a fiatalkorúakat a felnőttektől, lehetőleg a dohányzókat a nem dohányzóktól. A lehetőségekhez mérten figyelembe kell venni a gyanúsítottak előéletét, és azt is, hogy az ügyészség szerint mit követtek el. A vezérőrnagy hozzátette: a hazai börtönviszonyokra jellemző, akár a 130 százalékot is meghaladó zsúfoltság nem mindig teszi lehetővé, hogy maradéktalanul betartsák az unió ajánlását és egy cellába csak egy személyt zárjanak.

A büntetés-végrehajtási intézetekben a parancsnokok, vagy az általuk megbízott vezetők mérlegelésén múlik, hogy az intézet adottságainak megfelelően – zsúfoltság, megyei vagy végrehajtó intézetről van-e szó – a törvényi előírásokon kívül milyen szempontokat vesznek figyelembe az elhelyezés során.

Zuschlag nem mondott semmit Rolandról

– Hétfőn jártam ügyfelemnél, de nem említette, hogy kivel van egy cellában, ezért nem tudom, hogy valóban közös-e a zárkája F. Rolanddal – nyilatkozta lapunknak Kovács M. Gábor, Zuschlag János ügyvédje. Hozzátette: olvasta az erről szóló híreket, de nem tudja, honnan származik az információ. A fogva tartás körülményeiről azt mondta, hogy védence szerint korrektül bánnak vele. Zuschlag egyébként továbbra sem tett vallomást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Buzér, bodza, henna

Az 1800-as évek előtt, amikor még nem léteztek szintetikus festékek, elődeink festőnövényekkel… Tovább olvasom