Délmagyar logó

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

Együtt ünnepeltek Szegeden

Közös ünneplésre hívta Botka László szegedi polgármester a pártok hivatalos képviselőjelöltjeit, akik eleget is tettek a meghívásnak: a tegnap délelőtti megemlékezésen együtt koszorúztak.
A pártok képviselői közösen koszorúztak a szegedi Klauzál téren. Fotó: Karnok Csaba
Az 1848–49-es forradalomra és szabadságharcra emlékezni, a város lakóival együtt közös ünneplésre hívta Botka László szegedi polgármester a hivatalos országgyűlési képviselőjelölteket és családtagjaikat, akik meg is jelentek a tegnap délelőtti központi városi rendezvényeken.

A napsütéses téli időben Botka László és Ujhelyi István, az MSZP képviselőjelöltjei, Sándor Klára SZDSZ–MSZP-jelölt mellett Bodó Imre, Kalmár Ferenc, a Fidesz-KDNP jelöltjei, Ványai Éva a Magyar Demokrata Fórum, és Molnár Gyula, a Zöldek Pártjának képviselőjelöltje vett részt az országzászló ünnepélyes felvonásán a városháza előtt. Ezután a Pavane táncegyüttes és a Fricsay Ferenc fúvószenekar felvezetésével együtt vonultak át a Klauzál térre. A színpadon együtt énekelték el a Himnuszt.

Míg a felnőttek ünnepeltek, a gyerekek jól szórakoztak a Klauzál téren. Fotó: Karnok Csaba
Botka László előzetes ígéretéhez híven nem mondott ünnepi beszédet, csupán néhány mondattal köszöntötte a Klauzál teret megtöltő tömeget. Emlékeztetett: az 1848 márciusi forradalom hősei különbözőek voltak, és másképp látták a világot. Megértették azonban, hogy haza és haladás dolgában egy célért küzdenek.

Az ünnepi műsorban Fekete Gizi, Rácz Tibor, Galkó Bence, Szerémi Zoltán színművész szavalt, a szegedi egyesített kórus énekelt '48-as dalokat. A színpadon Takács Éva tolmácsolásában hangzott el a Hol vagy, magyarok tündöklő csillaga? kezdetű népdal, majd a Pavane együttes táncolt toborzót. A Szózat hangjai után az állami és a civil szervezetek, valamint a pártok képviselői koszorúztak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eskü és tüntetés

Erdélyben két március 15-i esemény készül, megtestesítve a dilemmát: politikai alkuk révén vagy… Tovább olvasom