Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Együtt utazott a Társulat két középdöntőse

Szeged - Az Utazás című musicalben Szegeden már énekeltek együtt, most akár az István, a király jubileumi előadás-sorozatának Rékája és Istvánja lehetnek. Simon Boglárka és Ragány Zoltán bejutott az M1-en futó Társulat című szereposztó show középdöntőjébe.
– Ugye jelentkeztél? kérdezte egy barátnőm, akivel a Képzelt riportban játszom együtt Baján, a volt gimnáziumunk színjátszó csoportjában. Tőle hallottam először a Társulat című műsorról, amelyben az István, a király szereplőit keresik – mondta a Szegedi Tudományegyetemen kémia szakos Simon Boglárka, aki erről a különleges párosításról röviden csak ennyit mondott: „Egyik felem a zene, másik a kémia."

A döntnökök

A zsűri tagjai: Szikora János rendező, Szulák Andrea énekesnő, Keveházi Krisztina mozgástanár, Alföldi Róbert színész-rendező és művészeti vezető, Kocsák Tibor zenei vezető, zeneszerző és Lévai Balázs kreatív producer. Utóbbi a középdöntő zsűrijében nem lesz benne, akkor már szigorúan csak a szakma dönt.

A zsűri tagjai közül Kocsák Tiborral, az Utazás című musical zeneszerzőjével való találkozást várta leginkább. – Nem mentem oda hozzá azzal, hogy Szegeden már énekeltem a darab egyik főszerepét, sőt ha jól emlékszem, az önéletrajzomba sem írtam bele, mert tudom, hogy mindez most nem fontos. Egyszerűen csak kíváncsi voltam a zeneszerzőre.

A bírák rövid idő alatt döntöttek a lány sorsáról, Rékát nem is kértek tőle, csak a szabad választott dalt, a Fame-ből az L. A.-t énekelte.

– Megijedtem, mert akiket jónak találtak, azoktól több számot is kértek. Nekem csak annyit mondtak, hogy viszontlátásra. Édesanyám a nézőtéren ült, és beszámolt róla, hogy amikor kimentem, susmorgott a zsűri, úgyhogy biztosan nem voltam rossz.

A Társulat legutóbbi adásában kifogásolták, hogy a lányok nem „nőnek öltözve" jelennek meg a válogatáson. Boglárkával ebből a szempontból is elégedettek lehettek, ő szoknyát és magas sarkú cipőt választott.

– Sokan féltek a zsűritől azért, mert ismert emberek. Szerintem nagyon korrektek. Jó, hogy köztük van Alföldi Róbert, legalább van, aki kimondja a kemény kritikát.

Feke Pál is továbbjutott

A válogatóra ismert emberek is jelentkeztek, többek között Feke Pál, a ki nagy sikerrel játszotta Jézust a Jézus Krisztus Szupersztárban a szegedi Dóm téren, Sári Éva, az egyik zenei csatorna műsorvezetője, Lattamann Eszter, a Megasztáros Pál Tamás felesége. Közülük csak Feke Pál jutott tovább.

Néhány jelentkezőre valóban ráfér a komoly bírálat. Mit gondol azokról, akik nem tudnak énekelni, mégis megmérettetik magukat? – kérdeztük Boglárkát. Sajnálom, hogy nincs önkritikájuk – válaszolta, és hozzátette: nem tud ítéletet mondani a többiekről. Azt hallja, ha valaki nagyon rossz, de szerinte akár az átlagos hangúaknak is lehet sikerük, hiszen nem tudni, milyen karaktert, arcot keres a zsűri.

– Az álmom, hogy zenés darabokban játsszak, és az Istvánt mindenki szereti. Nem akarok popénekes lenni, és nem akarok híressé válni. Az a fontos, hogy tetsszen a közönségnek, amit csinálok. A taps a fontos.

– Az Utazás több szereplője is jelentkezett, ennek nagyon örülök, és mindenkinek szurkolok – mondta Ragány Zoltán. Ő nemcsak ebben a darabban, de a szintén a SZTE age-produkcióban színpadra állított István, a király címszerepében is sikert aratott Szegeden. A Társulat-válogatásról nincsenek egyértelműen kellemes emlékei – nem számítva persze, hogy továbbjutott. Zoltánt szinte megbénította a rengeteg kamera, hiányolta a fellépés előtt megszokott intim pillanatokat. Ennek ellenére jól teljesített. Most már csak azt sajnálja, hogy a középdöntőben nem egy napra osztották be Boglárkával. Nem baj, majd a döntőben találkozunk – fogalmazott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Motorral a kiállításra

Szeged - Japán mocik dübörögtek tegnap délután a Móra parkban. Csapatostól gördültek a közművelődési… Tovább olvasom