Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Együttműködés a kerékpárlopások megelőzésére

Szeged - A kerékpárlopások helyzetét értékelte a Szegedi Rendőrkapitányság és a Magyar Kerékpáros Klub a hét elején. A közös tanácskozás kiterjedt a közel két évvel ezelőtt elindított Szegedi Kerékpáros Regisztrációs Program eredményeire is.
Mint ismeretes: a rendőrkapitányság, együttműködve a Magyar Kerékpáros Klubbal, 2008. szeptemberében indította el az említett, kétkerekűekre vonatkozó regisztrációs programot, melynek fő célja a kerékpárlopások visszaszorítása, valamint a már ellopott biciklik hatékonyabb megtalálása, azonosítása. A regisztráció alkalmával a kerékpárok tulajdonosához köthetően kerülnek nyilvántartásba – ehhez egy adatlapot kell kitölteni a tulajdonosnak, valamint a biciklijét a programban résztvevő kerékpárüzletek valamelyikében bemutatni -, ezt követően kerékpárjukat biztonsági jelölő matricával látják el a helyszínen. Ennek keretében 2010. július 4-ig összesen 2288 db kerékpárt regisztráltak Szegeden és Makón.

A program létrejötte óta folyamatosan működik, fejlődik. A Kerékpáros Klub elképzelései szerint várhatóan 2010. szeptember-október környékén már on-line, interneten keresztül is adódik majd lehetőség a regisztrálásra, melyet a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság honlapján keresztül is el lehet majd érni.

Az internetes regisztráció mellett 2010. szeptemberétől a Szegedi Rendőrkapitányságon is lehetőség nyílik havonta egy alkalommal a programhoz való csatlakozásra.

A Kerékpáros Klub a kerékpár-regisztráció mellett több, kerékpárral kapcsolatos bűn- és baleset-megelőzési témával, programmal is foglalkozik, így pl. kerékpár zárak vételéhez, kerékpárok biztonságosabb lezáráshoz szolgának tanáccsal, továbbá kerékpárral való biztonságos közlekedéshez nyújtanak ismeretanyagokat.

Olvasóink írták

 • 4. vuk 2010. július 08. 12:59
  „Mibol gondolod, hogy kerestek? Kutya nem nezett ra a felvetelre.
  A rendorseg nagyivben szarik az ilyesmire.”
 • 3. torokno 2010. július 08. 12:55
  „Ezek akarnak még valamit is csinálni? A lopott kerékpárunkat annak ellenére nem tudták előkeríteni, hogy színes kamerafelvétel volt az elkövetőről. 30 nap múlva mégis kiküldték az értesítőt, hogy az elkövető személye nem beazonosítható. Bezzeg Pesten a ratyiparádén hátulról beazonosították azt, aki tojással dobált.”
 • 2. vuk 2010. július 08. 12:03
  „A megelozes egyszeru lenne: Mindig valami nem mozdithatohoz kell zarni a bringat es nem csak a kereket, es sodrott zarat SOHA!
  Lanc (acel), vagy U-lakat. Mast soha!
  4 ezer ft alatti zar gyanusan szar.”
 • 1. K.T. 2010. július 08. 07:38
  „Részleteket itt találtam: www.kerekparosklub.hu/kerekpar-regisztracio”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két feje van, mégsem sárkány: a szegedi tömegközlekedés

Van buszunk, villamosunk, trolink. De miért kell két vezetést tartani, miért nem lehet egy vállaltba integrálni a szegedi tömegközlekedés két résztvevőjét? Válaszokat kerestünk. Tovább olvasom