Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Együttműködés a zentai kórházzal

A Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara oktató kórházi osztályának választotta a zentai Dr. Gerő István Kórház sebészeti osztályát. Ez az első alkalom, hogy egy határon túli kórház és a szegedi egyetem között ilyen együttműködés jött létre.
Az SZTE ÁOK kari tanácsa még júniusban döntött arról, hogy oktató kórházi osztályának választja a zentai Dr. Gerő István Kórház sebészeti osztályát, amely a déli határunkon túli magyarlakta terület központi egészségügyi intézménye. Az erről szóló oklevelet a múlt héten adta át a zentaiaknak dr. Benedek György dékán és dr. Lázár György, a szegedi sebészeti klinika igazgatója. Lázár György elmondta, hogy a megállapodás lehetővé teszi a Szegeden tanuló vajdasági orvostanhallgatóknak, hogy otthon végezzék a gyakorlatot. A megállapodás azonban nem csak a graduális képzésre vonatkozik: a szegedi orvoskaron szívesen fogadnak szakképzésre fiatal vajdasági sebészeket, akik mostantól szintén Zentán végezhetik el a gyakorlatot. Emellett tervezik, hogy közösen indulnak olyan európai uniós pályázatokon, amelyek segítségével javíthatják a zentai kórház és a szegedi klinika műszerezettségét.

A múlt heti találkozón az SZTE ÁOK vezetői felvették a kapcsolatot a Novi Sad-i egyetemmel is. A megállapodás értelmében újvidéki hallgatókat várnak Szegedre, a Tudományos Diákköri Konferenciákra, a részvétel és az utazás költségeit pedig a szegedi egyetem vállalja. Az SZTE ÁOK a jövőben más, határon túli intézményekkel is hasonló megállapodásra törekszik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Szefo Rt. felvenné a bezáró ruhagyár dolgozóit

Karácsonyig állnak alkalmazásban a felszámolás alatt álló Timax Alfa Kft. dolgozói, a volt… Tovább olvasom