Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Együttműködik a gyógyszergyártásban az SZTE és a Goodwill Pharma

Szeged - Elsősorban a gyógyszerkutatás, a gyógyszergyártás és a termékfejlesztés területén kíván közös kutatási-fejlesztési tevékenységet végezni a Szegedi Tudományegyetem és a száz százalékban magyar tulajdonú Goodwill Pharma Kft. a most megújított együttműködési megállapodásuk keretében.
A szerződést Szabó Gábor akadémikus, az SZTE rektora, Devecz Miklós, az SZTE kancellárja és Jójárt Ferenc, a Goodwill Pharma Kft. alapító tulajdonosa írta alá kedden.

A Szegedi Tudományegyetem és a Goodwill Pharma Kft. együttműködik a kutatás-fejlesztés és innováció területén, projektötleteket gyűjtenek. Szintén céljuk a kutatók motivációjának elősegítése az egyetem érdekeinek tiszteletben tartásával. Figyelemmel kísérik a közös kutatási és innovációs, valamint oktatási projektekhez bevonható támogatásokat és finanszírozási lehetőségeket, és közös pályázatokat nyújtanak be.

Megállapodtak abban, hogy a vállalat a gyakorlatorientált oktatás jegyében tanulási, továbbfejlődési lehetőséget biztosít az egyetem hallgatóinak. Emellett segíti egyes hallgatók diplomamunkájának elkészülését is. A cég gyakorlati együttműködési lehetőséget biztosít az oktatás és képzés területén az egyetem dolgozói számára is. A duális és szemiduális képzésben is együttműködnek, ennek feltételeit külön megállapodásban rögzítik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétfajta ideiglenes határzár épül a szerb határon

A nehezen járható területeken pengés dróthengerből épít ideiglenes határzárat, a többi helyen acél kerítésoszlopokat használnak, ezekre feszítik a dróthálót, a kerítés tetejére pedig a pengés drótokat. Tovább olvasom