Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 0°C Még több cikk.

Együttműködik a magyar-szerb vagyonvédelmi kamara

Szeged - A bankbiztonságról, a biztosítási csalásokról, az áruházi lopásokról és az oktatás témakörében tartanak előadásokat az Első Magyar Polgári Biztonságvédelmi Klaszter szervezésében magyar és szerb személy-, és vagyonvédelemi szakemberek a Hunguest Hotel Forrásban.
A bankbiztonságról, a biztosítási csalásokról, az áruházi lopásokról és az oktatás témakörében tartanak előadásokat az Első Magyar Polgári Biztonságvédelmi Klaszter szervezésében magyar és szerb személy-, és vagyonvédelemi szakemberek a Hunguest Hotel Forrásban. Az Aktuális Biztonság című rendezvényen a két ország szakmai kamarája csütörtökön együttműködési megállapodást kötött.

Német Ferenc, a Személy- Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara országos elnöke elmondta: az együttműködéssel többek között segítik Szerbia mielőbbi uniós tagságát; Magyarországon már bevált uniós joganyagokat bocsátanak rendelkezésükre. A magyarok korábban román kollégáikat is hasonlóan segítették. Az őrzés-védelem az élet számos területén jelen van minden ország áruházában, bankjában, rendezvényein: a konferencia kiemelt jelentőséget tulajdonít a szervezetek összehangolt munkájának, valamint az oktatásnak, az ebben a munkakörben dolgozók magas szintű felkészítésnek. Ezt az együttműködést szeretnék most kiterjeszteni a határon túlra is.

A tanácskozás a hazai és a szerb gyakorlat összevetésére helyezi a hangsúlyt, mert az Európai Unió a személy és vagyonvédelem területén még nem alkotott közösségi szabályozást. Erre egyelőre csak ajánlások születtek. Ausztria például – Német Ferenc szavai szerint – előttünk jár az áruházakban dolgozó biztonsági emberek vásárlóhoz való viszonyában: tudják, hogy lopás gyanúja esetén egy durva fellépés elriasztja az áruháztól a vevőket. Szerbiában egyelőre a magyar állapotoknál is durvább a helyzet. Sok üzletre még ki van piktogramozva: fegyverrel és kézigránáttal tilos a belépés. Az együttműködési megállapodást Német Ferenc és Dorde Vucinic SECURITAS elnök, a szerb kamara szakirányú vezetője írta alá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Röszke: Indul a vendégmunkás-roham

A magyaroknak és szerbeknek naponta 8 és 18 óra között a tiszaszigeti határátkelőt, mindenki másnak a tompai határátkelőt javasolják. Tovább olvasom