Délmagyar logó

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 16°C | 25°C Még több cikk.

Éjjelente bűzlik a Makkoserdő sor

Szeged - A Makkoserdő sor lakói nyár eleje óta nem tudnak éjszakánként szellőztetni, hiszen az ablakokon a friss levegő helyett éktelen bűz áramlik a lakásba. A csatornaszag forrása gyanújuk szerint a szemközti szennyvízátemelő telep.
Az egész napos fárasztó munka után egy finom bor társaságában jóleső érzés kiülni az erkélyre. Nagyot szippantani a langyos nyári levegőből, hátradőlni a karosszékben. A Makkoserdő sor lakói többek között ezt sem tehetik az utóbbi két-három hónapban, hiszen éjszakánként förtelmes bűz terjeng a levegőben.

– A párommal késő estig dolgozunk. Napközben ezért sem tudunk szellőztetni. Nem beszélve arról, hogy mivel nyugati fekvésű a lakás, este hétig csak a forró levegő tódulna be. Ezért csak éjjel lehetne kinyitni az ablakokat. De nem tehetjük, hiszen két-három hónapja förtelmes bűz terjeng a levegőben napnyugtától napkeltéig – mondja a Makkoserdő soron lakó Jani Judit. – A mosott ruhákat sem tudjuk kiteríteni, hogy a levegőn száradjanak, mert az öblítő helyett ez a szag érződik rajtuk. Kibírhatatlan – panaszkodik Judit.

A kellemetlen buké nem csak Juditékat zavarja. – Esténként szeretünk meleg ételt vacsorázni, ezért mindig összeütök valamit, mire a barátnőm hazaér. Ilyenkor muszáj szellőztetni, de ha kinyitom az ablakot, elmegy az étvágyam – erősíti meg Judit állítását Masa Tamás.

A lakók a szemközti szennyvízátemelő telepre gyanakodtak. Egyikük feltárcsázta a telep kapuján álló telefonszámot. – A szomszédunknak azt mondták, ő az első, aki jelezte a csatornaszagot, és egyébként sem tudnak mit kezdeni a panaszával, mivel nem észleltek hibát. Így a bűz maradt tovább, mi pedig kénytelenek vagyunk csukva tartani az ablakokat és továbbra is együtt élni a szaggal.

A szag forrása

Megkerestük a lakók panaszával a Szegedi Vízmű Zrt.-t. A következő választ kaptuk: „A Makkoserdő soron található rókusi szennyvízátemelőn biofilteres szagmegkötő rendszer működik. A működés során rendellenességet nem észleltünk. Az átemelő körzetében a csatornarendszer bűzelzárását a víznyelőknél a megfelelő vízszint biztosítja. Huzamosabb ideig száraz, csapadékmentes időjárás okozhatja a vízszint csökkenését. Bejelentés a kellemetlen szagról a vízműhöz is érkezett, és szakembereink ezt követően rövid időn belül fel is töltötték vízzel a víznyelőket. Amennyiben a bűz forrása az átemelő környezetében lévő csatornarendszer volt, abban az esetben a kellemetlen szaghatás a vízfeltöltést követően megszűnik. Ugyanakkor, ha ezek után még mindig érzik a környéken lakók a bűzt, akkor máshol kell keresniük annak forrását."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SZIN-es egyéniségek

Szerda óta az újszegedi Partfürdőben a legmagasabb az egy négyzetméterre eső rasztahajúak száma.… Tovább olvasom