Délmagyar logó

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Éjjeli csúszdázás a Ligetfürdőben

Holnap nyit ki először éjjel a szegedi Ligetfürdő. A csillagfényes pancsolás csak hatszáz forintba kerül. A felújított strandra a kánikulában egy hétvégén akár 5 ezren is kimennek hűsölni. A területen szabadtéri vigadót, Parti teraszt nyitottak – ingyenkaszinóval. A strandszezon közepén még csak takarítják a Partfürdőt – a felújított Ligetfürdő így csúcsforgalmat bonyolít.
Tegnap még csak nappal fürödhettek a vendégek, holnap már éjszaka is. Fotó: Segesvári Csaba
A strandszezon közepén még csak takarítják a Partfürdőt – a felújított Ligetfürdő így csúcsforgalmat bonyolít. Bánáti Antal fürdőigazgató szerint ötezer vendéget is fogad egy hétvégén a két működő újszegedi fürdő: a Liget és a „Gomba", azaz hivatalos nevén a Gyógy- és Termálfürdő.
Holnap este először éjszakára is kinyit a strand. Bánáti azt mondta, már sportigazgatóként is tapasztalta, hogy az éjszakai úszás milyen népszerű. Most a forró nyári estén az úszómedencét és a csúszdás élménymedencét is kínálják a vendégeknek – hatszáz forintért.

Forgató: augusztusban

A Gyógy- és Termálfürdő medencéjében idén augusztusban megépülhet az úszómedence vízforgatója – tudatta Bánáti Antal. A Szegedi Fürdők Kft. igazgatója elmondta: az újszegedi fedett fürdő, a Gomba többi medencéjébe gyógyvizet töltenek, így azt nem kell és nem is lehet vízforgató berendezéssel fölszerelni. A Gomba további korszerűsítésére a következő évben kerülhet sor. Az újszegedi Dóra-gyógyvíz egyre népszerűbb – tette hozzá –, a Ligetfürdő meleg vizes gyógymedencéje a kánikulában is tele. 

A Gomba mögött, a töltés oldalában nyílt meg a 140 ülőhelyes Parti terasz. Bánáti úgy fogalmazott, nyitott minden olyan kezdeményezésre, ami űrt tölt be. A vendéglátósokkal rövid távú szerződést köt, és megnézik, hogyan válik be az új kezdeményezés. Bonyár Miklós, a Parti terasz egyik tulajdonosa elmondta: a strandolókat igényes italkínálattal csábítják; a záróra után, éjjel kettőig pedig a töltés felől lehet bemenni a kellemes, lampionos teraszra. Keddenként ingyenes kaszinót nyitnak, ahol profi a krupié, profi az asztal, csak épp nyerni és veszteni nem lehet.
– A játék élményéért kaszinózhatnak a vendégek – mondta Bonyár.

– Jó a nyár – foglalta össze a szezon tapasztalatait egy mondatban Maklári Lászlóné. A Forrás Szálló igazgatónője szerint szabadtéris napokon telt ház van, és úgy tapasztalták, hogy a felújított strand is sokat számít – a vendégek keresik az élményfürdőt. A szálloda forgalmán meglátszik, hogy kész lett a csúszdapark. – Még egy kis szépítésre, korszerűsítésre lenne szükség a fürdőben, például a szállodából a fürdőbe vezető járdát fel kellene újítani – javasolta az igazgatónő. – Mindenütt hirdetjük, vásárokon reklámozzuk a Ligetfürdőt – fűzte hozzá. – Sajnos kicsit hiányzik a Tisza-part, oda nem mehetnek ki a vendégek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A megyei tiszti főorvos csontját törte az üldözésben

Kalandosan ért véget a szegedi Kovács Ferenc spanyolországi nyaralása. A megyei tiszti főorvos… Tovább olvasom