Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 21°C Még több cikk.

Éjjeli kellemetlenség - a kivitelező szerint

Szeged - Olvasónk telefonált be a szerkesztőségbe: nem érti, miért hajnalban kell utat vágni a lakása előtt. Én sem értettem, ezért megnéztem, mit és hogyan csinálnak a munkások éjjel.
„Kedves Lakók! November 8-a éjjel 11 órától november 9-e hajnali 4-óráig utat vágunk át, ami némi zajjal jár. Ezért elnézésüket kérjük! A kivitelező." Ezt az – mondjuk így – üzit celluxozták(!) ki Szegeden a Bartók téren és az Attila utcában a kapuajtókra. Telefonszám, elérhetőség, egyáltalán, hogy ki is lehet a kivitelező nem derült ki róla. Felháborodott olvasónk telefonált a szerkesztőségbe, ugyanis nem értette az egészet. Az útátvágást sem, az időpontot sem és azt sem, miért ilyen kulturált módon kellett tájékoztatni az ott élőket. Én sem értettem, ezért úgy döntöttem, személyesen győződöm meg az eseményekről.

Este tizenegy óra körül még nyugodt dohányzással múlatták az időt a gépkezelők a Volvo markológép mellett, amelyre egy útbontó légkalapácsot szereltek fel. Negyed tizenkettő körül aztán nekiláttak a srácok.

Nagy élmény lehetett tegnap éjjek a Bartók téri lakásokban aludni. A szerző felvétele
Nagy élmény lehetett tegnap éjjel a Bartók téri lakásokban aludni. A szerző felvétele


Az őket vigyázó főnök azt mondta, a villamosok és a trolibuszok áramellátásához szükséges vezetékeknek kell egy csövet lefektetni az úttest alá. A munkához megvan az engedélyük az önkormányzattól, ezt a feladatot a trolibusz-forgalom zavarása nélkül csak ilyenkor lehet elvégezni. Amikor megjegyeztem, hogy bár ott a drót a fejünk fölött, itt a legritkább esetben fordulnak meg a trolik, akkor is csak azt mondta, megvan az engedélyük, és nem tudják máskor csinálni.

Tacepau. A szerző felvétele
Tacepau. A szerző felvétele


Miközben ott tébláboltam a munkagép mellett, a főnök megjegyezte, mindig ez van, soha semmi nem jó senkinek, de azt mindenki elvárja, hogy szép legyen a környezet, és hogy a kábelek maguktól bemásszanak a föld alá. Majd megkérdezte: honnan tudtam, hogy ma dolgoznak.

Napközben is nagyon kellemetlen a légkalapács. Vajon milyen lehet a hangjára ébredni? A szerző felvétele
Napközben is nagyon kellemetlen a légkalapács. Vajon milyen lehet a hangjára ébredni? A szerző felvétele


Miután megtudta, hogy betelefonáltak hozzánk a kiírás miatt, csak annyit mondott, az más! Majd megkért, írjam meg, hogy hősiesen elhárították a problémát. Megtettem...

Éjjeli útfelbontás a Bartók téren Szegeden


Délelőtt pedig utánajárunk az este hallottaknak. Egy pillanatra megfordult a fejemben, hogy elkezdek illetékesek után telefonálni, de aztán arra jutottam, ilyenkor már nem illik zavarni az emberek nyugalmát. Kivéve, ha villamos, és/vagy trolibuszvonal közelében laknak...

Olvasóink írták

74 hozzászólás
 • 74. lidocain 2010. november 10. 13:58
  „73
  remélem kielégültél miközben ezt leírtad ide :))
  akkor neked máris megérte a mai nap....”
 • 73. varadipal 2010. november 10. 09:30
  „58 Lidocain. Láttál már háború dúlta várost? Tele daruval meg munkagéppel? Miért nem laksz tanyán agyagos vályogputriban, Ott csend van, csak a kutya vinnyog. Inkább zavar az ágyú hangja, mint a munkazaj. Neked jobb lenne, ha az adódat csendben ellopnák? Itt látod -és hallod-mi lesz belőle.”
 • 72. joy 2010. november 10. 09:22
  „66!
  Már az is megleő, hogy az autók világában foglalkoznak vilamosfejlesztéssel!

  1 mérnök, két csoportvezető, és 25-30 dolgozó végez egy kétpályás delta kereszteződéssel.
  El tudod képzelni ezt nálunk, ahol minden fordítva történik?
  10 mérnök, 20 csopvez és egy melós, aki böcsülettel tartja a lapátot, nehogy ellopják.

  Ami ott egy napi, az nálunk egy havi teljesítmény!”
 • 71. ifj. Nagy Gábor 2010. november 10. 09:19
  „67. la-za 2010.11.09. 23:59
  "Nem szívesen foglalok állást egyik oldal mellett sem, de a videó alapján nem látom, hogy milyen trolibusz forgalmat zavart volna, ha nappal végzik ezt a munkát.... Erről ennyit."

  Talán a munka/balesetvédelmileg szükséges áramtalanítás miatt a Mikszáth Kálmán utcai (5, 7, 9) troliforgalmat... erről ennyit.”
 • 70. joy 2010. november 10. 08:57
  „Tegnap többször kényszerültem ott mászkálni.

  Nem gondolja a t. Garai úr, hogy pár percnyi nézelődés elég elett volna arra, hogy láthassa, mekkora forgalma van Mikszáth-nak?
  Ha napközben vágják át, úgy elsz.rakodnak kisgépekkel, mint teszik ezt a járdán.
  2 hét kézimunka, vagy egy éjszaka nagygépekkel!
  Melyik a jobb? Soknapon át sz.rakodás átvágott kereszteződésben, vagy egy álmatlan éjszaka?
  Napközben az utcán végighaladó busz-troli forgalom:
  2,5,7,9,60,60y,70.71.71a.74.74a,76,83,83a.
  A nagygépes, napközbeni meló ennek a forgalmát akasztotta volna meg.
  Kézzel meg még ma is járhatatlan lenne a kereszteződés.
  /A tér túlsó oldalán több hete sz.rakodnak a megállóval, nap közben- kézzel, kisgéppel, tökörészik a forgalom! Az jobb?/”
 • 69. Smerdis_of_Arshak 2010. november 10. 08:06
  „durango 2010.11.09. 23:23

  és ezek milyen csendben tolják!!!”
 • 68. Smerdis_of_Arshak 2010. november 10. 08:02
  „<moderálva> Botka, itt is van pofája feljúíttatni. aztán még zajonganak is a mocskok. mér nem tudnak csendben aszfaltot bontani? vagy a legnagyobb nappali csúcsforgalomban?”
 • 67. la-za 2010. november 09. 23:59
  „Nem szívesen foglalok állást egyik oldal mellett sem, de a videó alapján nem látom, hogy milyen trolibusz forgalmat zavart volna, ha nappal végzik ezt a munkát.... Erről ennyit.”
 • 66. durango 2010. november 09. 23:23
  „Csak úgy a miheztartás végett javasolnám ezt a videót megtekinteni. Egy blogon láttam.

  http://blog.makezine.com/archive/2010/10/how-to_replace_street_car_tracks.html”
 • 65. Sportplusz 2010. november 09. 22:22
  „BOTKA városrombolo éjelli szerenádja a lakoknak ..őt váélasztoták ..kuss”
 • 64. tinsmith 2010. november 09. 20:35
  „Volt valami zaj?
  Itt Szőregen nem is hallatszott...”
 • 63. vmagdi 2010. november 09. 20:13
  „60. nem az a baj. Az a baj, hogy dolgozgatnak, nem dolgoznak. A felso-tiszaparti buszmegallot 3 honapig csinaltak, reggel dolgoztak ket orat, aztan levonultak, ugyanekkor ugyanez tortent a csillag teren es a tobbi helyen. Ha a munkasokat egy azaz 1 munkara koncertralnak seperc alatt megoldhato lenne a dolog es aztan mennenek a kovetkezo munkara. Eloszor azt gondoltam, ez a munkagepek miatt van, hogy nincs eleg, hogy berelni kell vagy mittudomen, de frankon ott vannak a munkagepek elhagyatva. Most a Molnar utca kornyeket martak fel, meg meg par helyen felsovaroson, reggel frankon dolgoznak es (olyan a munkam, hogy van szerencsem epp erre jarni) delkorul egy lelket se latni, gondolom negy ot ev alatt kesz lesz, addig meg hadd cincalja a szar ut az autok kereket. Arrol nem beszelve , hogy az ablakunk ala rakott nagyfesz trafo miatt mar a frasz kerulget, ha barmit csinalnak, mert esz nelkul valo az egesz. Nem tudom pld ki tervezte ezeket a trafhazakat de apukajukat frankon bezarnam egy ilyenbe eltfogytiglan. Azt hazudtak, hogy azert van, mert betonut melle kell rakni, na es Debreceni utcai? Na es hogy nez ki most a kornyek? Azert ugy pancsolni, hogy ahova a kopes esik a terkepen oda rakunk valamit, kicsit durva.Arrol nem is beszelve, hogy megcsinaltak, a munkagepek tonkretettek az utat a haz korul, aztan szepen levonaultak. Azt peldaul ki csinalja meg?”
 • 62. antikos 2010. november 09. 19:24
  „Még moderálni sem tudsz:D Az árkád miatt van... Nekik kell az áram miatt fejleszteni a rendszert...
  Egyébként a csatorna feltörési akció ebben a kereszteződésben több napig nem zavarta a troli és busz forgalmat. Nem is értem. Ja volt gáz fejlesztés is nem kis lezárással hónapokig, víz és áram balhé is. Csak most kellett kicseszni az éjszakai munkával az ott lakókkal. Szerintem a kötbér ketyegett!!! Aki meg aláírta az engedélyt annak minden pihenő idejében a betontörő alkalmatosság zenéljen a fülébe...”
 • 61. macs 2010. november 09. 19:23
  „Kedves Garai Szakács László!

  "Délelőtt pedig utánajárunk az este hallottaknak. Egy pillanatra megfordult a fejemben, hogy elkezdek illetékesek után telefonálni, de aztán arra jutottam, ilyenkor már nem illik zavarni az emberek nyugalmát. Kivéve, ha villamos, és/vagy trolibuszvonal közelében laknak... "
  Gondolom humorosnak szánta, de gondoljon bele, ha vízcső netán eltörik, eláztat mindent, napokig nem lesz a környéken víz, a forgalmat terelni kellene, na akkor is ez lenne a véleménye?”
 • 60. történész 2010. november 09. 18:53
  „Az a baj,hogy nekünk már semmi sem jó.Ha valami cserére szorul azt cserélni kell, ha nappal cserélik az egész utcát lezárják ,bedugul a város stb..nos én úgy látom,hogy a kedves lakosoknak a seggét mindegy mivel vakarják, csak a nem tetszés jut az eszükbe.A mi utcánkban pár éve a lakosok egyhangúlag beleegyeztek,hogy a kapu bejárókat a szennyvíznek éjszaka vágják át és reggel mienk az út.Igaz minket nem fűtött az ki a polgármester, hogy kit és mikor járassunk le,hanem csak az,hogy minél hamarabb áljon helyre a normális életünk.”
 • 59. bütyök 2010. november 09. 18:52
  „ezz nem légkalapács.mert hogy nem levegővel műkszik. és sacc per kb azért éjjel csinálják,mert elméletileg áramtalanítani kell a felsővezetéket az esetleges baleset miatt.”
 • 58. lidocain 2010. november 09. 18:37
  „ezt nem értem,bár biztos bennem van a hiba. a cikk alapján úgy vettem ki,hogy a troliforgalom miatt nem lehet napközben csinálni. akkor miért nem helyettesitik a trolikat buszok arra a pár napra esetleg egy kicsit módositott utvonalon?

  bár azt sem értem igazán,hogy miért egyszerre van szétverve az egész város? lassan úgy néz ki szeged,mintha háború lenne,nincs egy olyan környék ahol ne lenne szétbombázva vagy az úttest,vagy a járda vagy mindkettő.”
 • 57. misztral 2010. november 09. 18:24
  „Fel kéne találni a csendes légkalapácsot.”
 • 56. macs 2010. november 09. 18:06
  „Olvasva a hozzászólásokat, itt még az Atyaúristen se tudna mindenki kedvére tenni. Éjjel csinálják az a baj, nappal csinálják az a baj. Ha nem csinálják az a baj, ha csinálják az a baj.
  Szerintetek, mi a jó megoldás?”
 • 55. Figyelő 2010. november 09. 17:12
  „Ilyen és hozzá hasonló munkákat éjjel végezni, végeztetni kizárólag közveszély elhárítása miatt lehet végezi!
  Egyáltalán, volt e engedélye a kivitelezőnek az éjszakai munkavégzésre?”
74 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nemzetközi hárfaverseny Szegeden

Megkezdődött a II. Nemzetközi Hárfaverseny Szegeden, a Móra Ferenc Múzeumban, hétfőn este. Tovább olvasom