Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Éjszaka sem áll meg az élet a szegedi úszóházakon

A hétvégi karaoke-esten dalra fakadhatnak a Kati úszóház vendégei. Bár a bulik híre kizárólag szájról szájra terjed, a későn érkezőknek már nem marad hely. A vendégek szerint olyan itt ücsörögni, mint egy tengerparti plázson.
„Ültünk a mólón és néztük, hogy járja táncát a vízen a fény" – akár ezt is énekelhették volna azok a dalos kedvű fiatalok, akik a hét végén, a Kati úszóházon mulatoztak. Aki még soha nem járt itt, az a hang alapján nehezen találhatna rá a Katira, hiszen a retro számok akkordjai egyáltalán nem hallatszanak fel a földútra.

A Tisza-parti úszóházon este fél tízkor már nem találtunk egyetlen szabad asztalt sem. A retro bulik, és karaoke-estek híre Szegeden szájról szájra terjed. A vendégek, idősek és fiatalok most szombaton is jóízűen beszélgettek a villózó fényeknél. Nem akartunk tolakodók lenni, ezért a már oldottabb hangulatú asztaltársaság fiataljait kérdeztük. – Osztálytalálkozót tartunk, iparművészetisek voltunk a Tömörkényben. És az egyik srác szülinapját is most ünnepeljük – halljuk Szabó Tönki Teodórától, akinek néhány társa színházi díszletfestőként dolgozik, ám a hajón – énekeltek. – Ismerősöktől hallottuk, hogy itt milyen jó bulik szoktak lenni. Nyáron nem szeretünk zárt helyen ücsörögni, ezért jöttünk ki. Szerencsére most szúnyogok sincsenek, úgyhogy tök jó a buli – örvendezik Teodóra. Volt osztálytársnőjét, Valastyán Juditot csak az nyugtalanította, hogy hazafelé, a több üveg sör elfogyasztása után hogyan fogják „megmászni" a töltésre vezető meredek lépcsősort.

A Szabadság, a Piros és a Kati

A Tisza szegedi szakaszán három úszóház üzemel. Míg a Szabadság deszkáin törzsvendégekből álló összeszokott társaság süttetheti hasát nap közben, addig a Piroson és a Katin éjszaka sem áll meg az élet. Mind a kettőn rendszeresen szerveznek születésnapokat, legény- és leánybúcsúkat, baráti összejöveteleket.

– Nem veszünk semmit! – mordul ránk az egyik asztalnál iszogató férfi. Nem eladni, kérdezni szeretnénk. Akkor sem beszél. Az asztal végén ülő fiatal pár készségesebb. – Rendszeresen járunk az úszóházra. Nap közben kiterítjük a törülközőnket és napozunk, este pedig a sörözésé és a beszélgetésé a főszerep – mondta Szőke Péter, aki a balástyai focicsapatban játszik, és elárulta, a csapat rendszeresen átjár Szegedre, az úszóházra, kikapcsolódni.

Egymás után érkeznek a vendégek a ringatózó bulihelyre. Ki a szárazföldről autóval, ki a víz felől, motorcsónakkal. Miért jobb itt, mint a belvárosban? – kérdeztük Nagy Ágotától, aki barátnőivel érkezett. – Itt a világtól elzárva bulizhatunk. Teljesen más, mint a Kárász utcán, ahol minden csak a „kivagyiságról" szól. Itt senki nem szól ránk, ha hangosak vagyunk. A víz miatt pedig olyan, mintha egy tengerparti plázson iszogatnánk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi vasalóklub: van, aki forrón szereti

A vasaló mindent elsimít – állítják a Szegedi Extrémvasaló Klub tagjai, akik olyan helyeken… Tovább olvasom