Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Éjszakai buszjáratok szilveszterkor

Szeged - December 31-én a Tisza Volán Zrt. és a Szegedi Közlekedési Kft. helyi járatai a munkaszüneti nap menetrendje szerint közlekednek.
A buszok, villamosok és a trolik 18–19 óra között állnak le. Éjszakai autóbuszjáratok közlekednek 4 óráig a 2, 11, 20, 73Y, 74A vonalon. Óránként jár hajnali 4-ig az 1-es és a 4-es villamos, az 5-ös és a 8-as troli (de Vértó végállomásra nem mennek el), valamint a 9-es.

A járatoknál kísérleti jelleggel azok összehangolását tervezik, az átszállási lehetőséget a Mars téren biztosítva. Így a kenyeres pavilonnál találkozik a 2-es és a 11-es autóbusz, továbbhaladási lehetőséggel Újszegedre és a nagyállomásra. A Centrum megállóhelynél kis várakozással át lehet szállni a 20-as buszra Petőfitelep felé. A Mikszáth Kálmán utcában a 2-es és a 74A jelű busz várja be majd egymást, átszállást biztosítva Alsóváros felé, míg a 73Y-os buszra az átszállás az üzletsor előtt a 2-es külön megállításával lehetséges. A 11-es busz bevárja a vonatokat, ha nem késnek túl sokat.

Január 1-jén üzemkezdettől 8 óráig csak óránként közlekednek az autóbuszok, a villamosok, trolik pedig ritkított követéssel járnak. Körülbelül 8 órától a munkaszüneti napra meghirdetett menetrend az érvényes. További információt az ünnepekre kiadott füzetből, valamint a Tisza Volán és az SZKT honlapján lehet megtudni: www.tiszavolan.hu, www.szkt.hu.

Olvasóink írták

 • 6. Szemif 2009. december 31. 11:59
  „5. Akkor egyszerűbben elmodnom, amit a cikknek nem sikerült:
  járni fog az 1-es villamospótló, a 4-es villamos, a 9-eses troli és az 5-ös troli, de nem Vértó-Gyermekkórház, hanem Körtöltés utca(Tesco)-Gyermekkórház között, tehát a 8-as NEM közlekedik az 5-ös pedig nem a Vértó végállomásra megy be, ezért az 5-8 jelzés. Tehát úgy fog közlekedni az 5-ös mint idén összel a végállomás felúítása idején.

  A buszok közül a 2-11-20-73Y-74A fog közlekedni, a lényeg annyi, hogy minden busz óránként jár, és a cikkben felsoroltak bevárják egymást. Tehát a 74A nem megy el míg nem találkozott a 2-essel például, kb. mint a vonatoknál a csatlakozás. (mondjuk ez nem nagy újdonság, Pesten az éjszakai buszoknál már néhány éve így van).

  (amúgy mindenkinek Boldog Új Évet, és már szólok, hogy sokak kívánsága, a sűrűbb 8-as teljesült is, január 1-től a csúcsidőben a 8-as trolipótló 6 percenként jár, az eddigi 8 helyett)”
 • 5. Yucca 2009. december 31. 11:23
  „Én kétszer átolvastam a cikket, de ez az egész, ahogy le van írva, milyen buszok, trolik járnak mégis, ritkán, nekem totál érthetetlen. Nem mintha mennék bárhová is éjjel, de gyanítom, sokan igen.”
 • 4. comment 2009. december 31. 11:15
  „Ön dönt! Iszik vagy vezet!
  Namármost, az amúgy is igen csak feldúrt városunban, a menetvonalak összevisszaságát egyetemi diplomával is igen csak nehéz megfejteni-követni, ha még a tömegközlekedést is alaposan lecsökkentik, ki a fene fog gyalog járni!?
  2 alternatíva marad: 1) ittasan (s gyanítom ez lesz a gyakoribb, ismerve a vezetők mentalitását) igen önt és másokat is veszélyeztetve fognak eljutni A pontból - B pontba.
  2) Taxi (gyanítom ez lesz a ritkább, a gazdasági helyzetet és a pénztelenségeket ismerve) igénybevétele, mivel ebben az időszakba a taxisok (tisztelet a kivételnek) még a dátumot is felszámítja viteldíjnak.
  Ergo: mindenkinek olcsobb-biztonságosabb lenne, ha mégis tömegközlekedne!
  AZ SZKT és Volán tej és nagyhatalmú vezéreinek ezen már sokkal korábban el kellett volna gondolkozni és nem csak azért görcsölniük, hogy az év végi 6 havi prémiumukat megkapják vagy sem! - én az utóbbira szavaznék, mivel katasztrofális helyzetet tudtak produkálni a városunkban ez ügyben -
  Egyébként mindenkit kedvelek-szeretek és B.U.É.K.-t kívánok!”
 • 3. Szikesanyi 2009. december 31. 10:40
  „Lehet,hogy nem emlékszem jól de régen szilveszter este és éjszaka nem leálltak a helyi járművek hanem megerősített járatok biztosították a forgalmat.Leállás csak dec.24-én volt divat.Igaz akkor 50 fillér volt egy jegy....”
 • 2. Zsoltee0716 2009. december 30. 19:47
  „"Éjszakai autóbuszjáratok közlekednek 4 óráig a 2, 11, 20, 73Y, 74A vonalon."

  Nem, ez így nem igaz. Szeged helyi munkanap szerint járnak majd, a lentebb írt időig!

  18óra körüli járatleállás UTÁN lesz majd éjszakai járat.... folytatva az írását!

  http://www.tiszavolan.hu/Pages/GetMedia.aspx?id=300&type=dl”
 • 1. rolee 2009. december 30. 18:23
  „Külön megállítása ...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szilveszteri koccintás kókusztejjel

Az előző évekhez képest idén kevesebben búcsúztatják az óévet külföldön. Akinek mégis futotta rá, az Thaiföldre, Kubába vagy Mauritiusra utazik. Tovább olvasom