Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Éjszakánként kitátja száját a szakadék

Szeged egyik forgalmas helyén hetek óta mély gödör áll azon a helyen, ahol az információs tábla szerint társasházat építenek. A területet körülvevő kerítést gyakran belökik a mélybe, így a járda széléről könnyen beleeshetne valaki a kétméteres vizesgödörbe.
Nappal van, a kerítés áll, de jön az éjszaka... Fotó: Schmidt Andrea
Társasház és teremgarázs építésébe kezdtek idén augusztusban a Moszkvai körút és a Petőfi sugárút sarkán. Az építők az alapozási munkák megkezdése után elvonultak a helyszínről, a telken hetek óta egy több mint két méter mély gödör tátong. A terület rendezetlen, méretes betontömbök árválkodnak szétszórva a magas talajvízben. Az építési területet magas kerítéselemekkel vették körbe, de ezeket reggelre rendszerint a gödörbe lökve találják a környéken lakók. Aki a keskeny, másfél méter széles járdán megy, nem védi semmi a balesettől. A kerítés napközben általában újra a helyére kerül, hogy aztán éjjel megint szétlökje valaki.

A beruházó a telek fölötti reklámtábla szerint egy csongrádi kft., de az ő képviselőjüket nem tudtuk elérni, hogy megkérdezzük, miért álltak le a munkálatok.

Bálint Attila, a generálkivitelező ügyvezetője tud arról, hogy a védőkerítést gyakran betaszítják a mélységbe, de azon kívül, hogy rendszeresen újra felállítják azt, nem tud mást tenni az ügyben.
– A környéken élőktől és az arra járóktól három hét türelmet kérek, addigra azt remélem, kijön az épület a földből, megszűnik a gödör – ígérte. – Sajnos nem tudtuk mihez függeszteni a védőkerítést, mert az épület közvetlenül a járda mellett lesz. Az önkormányzat pedig nem járult hozzá ahhoz, hogy ne a gödör szélére, hanem a járdára rakjuk a kerítést – tette hozzá az ügyvezető. Bálint Attila azt is elmondta, a hét közepétől folyamatosan a helyszínen lesznek a munkásaik, akik a jövő héten megépítik a támfalakat. Az idén a földszint fölötti födém is elkészül.

F. G.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alkotmánybíró lett Balogh Elemér

Megválasztotta az Alkotmánybíróság tagjának tegnap az országgyűlés Balogh Elemért, a Fidesz… Tovább olvasom