Délmagyar logó

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 1°C | 17°C Még több cikk.

Eladja mórahalmi udvarát a megyei önkormányzat

Mórahalom - 1978 négyzetméterrel tovább tudja bővíteni Mórahalom a fürdőjének területét. A megyei közgyűlés elfogadta a vásárlási kérelmet, és saját mórahalmi területéből egy hátsó udvart elad a városnak.
1998 óta próbál területeket szerezni Mórahalom önkormányzata saját városában. Legutóbb 2009 júniusában írt az újság arról, hogy átvenné az idősek otthonát is, mert csak erre tud fejlődni a város egyik legfontosabb létesítménye, az otthon melletti fürdő. A megye azonban ragaszkodik intézményeihez – mert elsősorban az a feladata, hogy ezeket megfelelő színvonalon működtesse. Erről azóta is tárgyalnak. Most viszont sikerült megállapodni egy kisebb területről. Az 1978 négyzetméteres hátsó udvar is a megye tulajdonában van, és ennek megvásárlásával lehet bővíteni a fürdőt.

Eladja mórahalmi udvarát a megyei önkormányzat. Fotó: Schmidt Andrea
Eladja mórahalmi udvarát a megyei önkormányzat.
Fotó: Schmidt Andrea

A mórahalmi képviselő-testület ajánlatára múlt pénteken a megyei közgyűlés kedvező választ adott, zárt ülésen úgy döntött, hogy értékesítésre jelöli ki az ingatlant. Ez még nem azt jelenti, hogy meg is állapodtak, a pénzügyi bizottság egyeztet Mórahalommal, ezért még nincs meg a vételár. Egy ekkora mórahalmi porta megér 3–5 millió forintot. A városi önkormányzatnál megköszönték a megyének a döntést. Ugyanakkor nem titok, hogy az otthon megvételéről nem mondott le a település, és ehhez az igényhez a fürdőfejlesztés mellett kötődik még egy ugyanilyen fontos terv. Tizenegy éve készen áll egy új, minden igényt kielégítő otthon terve, ez jobb lenne a mostani háznál, amely eredetileg nem erre a célra épült. Azt is elhatározta már a képviselő-testület, hová építi az új otthont, és hogyan működteti.

– Át kell alakítani az idősek ellátását a mai igényeknek megfelelően, hiszen vannak nyugdíjasok, akik olyan ellátást várnak el, amelyben a segítség elérhető közelségben van, de csak ha szükség van rá, és vannak, akikre éjjel-nappal ügyelni kell – válaszolta kérdésünkre Nógrádi Zoltán polgármester. – Az senkinek sem jó, ha három, magáról gondoskodni nem tudó fekvőbeteg közelében ott lakik egy ép, egészséges idős. Lennének sokan, akik megfelelő színvonalú ellátásért fizetnének is. Erre az igényre pedig új munkahelyeket lehetne létrehozni a városban.

Olvasóink írták

  • 1. deszkás 2011. május 31. 11:52
    „Még jó is lehet a pm terve de miért is a zártkörűség? Mert többet kapnak mint 3-5 milló?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kecskés György kürtművész az év zenésze

Szeged - A most véget ért hangversenyszezonban több fellépést teljesítettek a szegedi szimfonikusok,… Tovább olvasom