Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Eladó a Royal Szálló és a Bécsi Kávéház

Két, városképi jelentőségű belvárosi ingatlan került eladósorba Szegeden a közelmúltban, amelyekre azóta több komoly ajánlat is érkezett. A Bécsi Kávéházból az eddigi legmagasabb ajánlat szerint ügyfélszolgálati iroda lehet, a Royal Szálló pedig akkor is bezár felújítás miatt, ha végül mégsem adják el.
A nívós Bécsi Kávéház bérleti jogát novemberben a szolgáltatási profil megkötése nélkül hirdették meg eladásra. Mint akkor megírtuk, a tulajdonosok mégiscsak szakmai befektetőket látnának a legszívesebben, mert szeretnék, ha a díjnyertes szegedi vendéglátóhely tovább működhetne.

Papp Róbert résztulajdonos most arról számolt be: eddig az E.on energetikai szolgáltatócég tette eddig a legkomolyabb ajánlatot – megadnák az általuk kért hatvanmilliót –, amit december végéig tartanak. A cég ügyfélszolgálati irodát nyitna az előnyös fekvésű ingatlanban.

Vannak szakmai érdeklődők is, ők azonban még nem tettek konkrét ajánlatot. Egyikük – egy szegedi vállalkozó – továbbvinné a kávéházat, a másik kibővítené azt melegkonyhával, a harmadik pedig kaszinót nyitna benne. Papp és társa még nem döntöttek, jelenleg is tárgyalnak a hely további sorsáról. Tárgyalnak a Royal Szálló eladásáról is, három-négy komoly befektető érdeklődik a belvárosi hotel megvásárlása iránt. Kardos Péter, a szálloda jelenlegi résztulajdonosa szerint január végére várható döntés arról, ki veheti meg, és építheti át az ingatlant. Mint mondta, előfordulhat, hogy nem tudnak megállapodni – így marad a szálló a mostani tulajdonosoknál.

A bővítésre, átalakításra vonatkozó jogerős építési engedély birtokában ugyanakkor akár maguk is belevágnak a munkákba – már megtalálták a milliárdosra becsült átépítést finanszírozó bankot is. Ebben az esetben tervük az, hogy a régi szárny felújításával és plusz egy szint felhúzásával nagyjából huszonöt luxus társasházi lakást alakítanának ki, portaszolgálattal, parkolóval wellnessrészleggel, uszodával, étteremmel.

A Royalból megmaradó rész szállodaként működne tovább, ötven szobával. Az építési munkák előkészítése megkezdődött, a karácsonyi ünnepekre már nem is fogadnak vendégeket. Akár tulajdonosváltás lesz, akár nem, hamarosan bezárják a szállodát, elszállítják a bútorokat, és az átalakítás végéig nem is nyitnak ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csúcsüzemben a kifőzdék

A hosszú ősz és a remek gyümölcstermés miatt óriási forgalmat bonyolítanak le a Szeged környéki… Tovább olvasom