Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Eladósorba került a szegedi Bécsi Kávézó

Eladósorba került a nívós szegedi Bécsi Kávézó, amelynek szolgáltatási profilja is megváltozhat. A társtulajdonos – aki elsősorban szakmai befektetőket vár – családi okokkal magyarázta az országos közönségdíjat nyert kávézó eladását. Egy energiacég máris lecsapott a belvárosi ingatlanra.
A kávéházi zsongás hamarosan a múlté lehet. Fotó: Schmidt Andrea
A szolgáltatási profil megkötése nélkül került eladósorba az egyik legnívósabb szegedi kávézó, a Nagy Jenő és a Fekete Sas utca sarkán lévő Bécsi Kávéház. Ez azért is megdöbbentő, mert a jelentős törzsvendégkörrel rendelkező vendéglátóhely idén februárban egy országos szakmai versenyben hatodik lett, a közönség pedig ezüstérmet szavazott meg a kávézónak.

Az eladás indokáról Papp Róbert társtulajdonos üzletvezető csak annyit árult el: családi okokból kell kiszállnia az öt éve működő vendéglátóhelyből, tulajdonostársa pedig nem akarja egyedül tovább vinni a boltot. Mint mondta, saját gyermekeként tekint a Bécsi Kávézóra, de túl sok idejét és energiáját emészti föl – szeretne már egy kevesebb elfoglaltsággal járó helyet működtetni.

Papp Róbert: Túl sok időmet és energiámat emészti föl a kávézó. Fotó: Schmidt Andrea
Az évek alatt stabil piaci pozíciót kivívó kávézót – megjelentetett hirdetésükkel szemben – elsősorban szakmai befektetőnek adnák el, mert Papp szerint megszűnése nemcsak Szegednek hiányozna, de az ő lelkének is nagyon fájna. De nem lehetnek nagyon válogatósak: ha a vendéglátós érdeklődőknél egy jóval többet ígérő, de más szolgáltatással foglalkozó cég tesz ajánlatot, elfogadják. Határidőt nem szabtak maguknak arra, hogy meddig kellene eladniuk az önkormányzati tulajdonú épületben működő kávézó bérleti jogát. Ajánlatként legalább a környékbeli vendéglátóhelyek szokásos tarifáját várják el, ami százhúsz-százötvenezer forint négyzetméterenként. A négyszáz négyzetméteres Bécsi esetében ez ötven-hatvan milliót jelenthet. Egy szakmai befektetőnek természetesen többmilliós értékű teljes bútorzatukat és eszközparkjukat is felajánlják.

Érdeklődők máris jelentkeztek, egyikük egy energetikai szolgáltató cég, amelyik ügyfélszolgálatát telepítené a jó fekvésű belvárosi kávézó helyére. Papp Róbert elárulta: nem a Démászról, hanem annak egyik konkurenséről van szó.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyarországon folytatnák a határsértő etióp futók

Maratoni futóknak vallották magukat azok a fiatal férfiak, akiket szombaton a határőrök fogtak el… Tovább olvasom