Délmagyar logó

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 5°C | 13°C Még több cikk.

Elbocsátások, csatornakáosz

Olyan főigazgatót szeretne a Fidesz a szegedi rendelőintézet élén látni, aki bírja a dolgozók bizalmát – mondta Hüvös László. A szegedi önkormányzati képviselő tegnapi tájékoztatóján hangsúlyozta: újból 29 álláshely megszüntetését terjesztetik a városi közgyűlés elé.
Olyan főigazgatót szeretne a Fidesz a szegedi rendelőintézet élén látni, aki bírja a dolgozók bizalmát – mondta Hüvös László. A szegedi önkormányzati képviselő tegnapi tájékoztatóján hangsúlyozta: újból 29 álláshely megszüntetését terjesztetik a városi közgyűlés elé. Az intézményben tapasztalt sorozatos létszámleépítések után a Fidesz azt szeretné, ha az új főigazgató dönthetne. Nem értenek egyet azzal sem, hogy a kórházi mosodán 26 közalkalmazott státusa szűnik meg, mert a tevékenységet kiszervezik. Fölhívta a figyelmet még arra az egymilliárdos hitelfölvételre, amelyet a panelprogram önrészének előteremtésére készül fölvenni a város.

A közgyűlésen a Fidesz javasolja, hogy hozzanak létre egy krízisbizottságot, amely a csatornaépítést vizsgálja. Makrai László képviselő szerint a csatornák ötödét adták át kevesebb mint egy évvel a végső határidő előtt. A lakosság fizet, és közben két éve csak sarat és port kap – tette hozzá. Aggályosnak tartja továbbá, hogy – az ígérettel szemben – a város vezetése a tapasztalt Szegedi Repülő Egyesületet kihagyná a reptér üzemeltetéséből. Ehelyett a villamosokat és trolikat üzemeltető SZKT működtetné a repteret – ha úgy dönt a mai városi közgyűlés.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tálosi a legnagyobb esélyes

A Délmagyarország értesülése szerint a négy jelöltből Tálosi László pályázik a legnagyobb eséllyel a… Tovább olvasom