Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 10°C Még több cikk.

Eldugták a tüntetőket Áder János elől

Civil ruhás rendőrök igazoltattak transzparensekkel várakozó szegedieket a Dugonics téri rektori hivatal előtt – jó időben, jó helyen.
Három aktivista próbálta Áder János köztársasági elnök figyelemét transzparensekkel felhívni a visszásságokra kedd kora délután a Dugonics téren. Az A4-es méretű kartonokon azt szerepelt, hogy „Miért írta alá a paksi titkosítást, a ha egy egy ellenzéki képviselő jelezte, megfenyegették a szavazás előtt?" „A magyarországi demokráciadeficitről és a diktatúra fenntarthatatlanságáról mikor tart előadást?" „Diktatúrában mi szükség van önre KÁder Úr, aláírni közmunkás is tud?"

Eldugták a tüntetőket Áder elől. Fotó: Segesvári Csaba (képgaléria)

A transzparensekkel várakozó szegediekhez a civil ruhás rendőrök éppen a köztársasági elnök érkezése előtt 2, azaz kettő perccel léptek oda, felszólították őket, hogy igazolják magukat, majd a téren felállított pavilonok takarásába kísérték a tiltakozókat. Az iratok és az adatok ellenőrzése – a csodával határos módon – éppen addig tartott, amíg a köztársasági elnök Szabó Gábor rektor kíséretében bement az egyetem központi épületébe. Az igazoltatásba belekeveredett az MTI egykori fotóriportere, Németh György is, aki órát tartani indult a téren.

Eldugták a tüntetőket Áder elől. Fotó: Segesvári Csaba (képgaléria)

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dániában hősként ünnepelték a Csongrád megyei önkénteseket

Hősként ünnepelte a dán sajtó azt a három magyar férfit, aki megfékezte az aalborgi állatklinikán… Tovább olvasom