Délmagyar logó

2019. 05. 25. szombat - Orbán Még több cikk.

Elegancia másodkézből

Turkakörutamon arra voltam kíváncsi, mennyi pénzből állíthatok össze egy elegáns szilveszteri öltözéket. Az eredmény: minőségi ruhák, alacsony áron. Komplett öltözet, mindössze néhány ezer forintért.
Fotó: Segesvári Csaba
A hölgyek körében szilveszter előtt ismét felmerül az állandóan visszatérő kérdés: mit vegyek fel? Üres a pénztárcája, de szereti az egyedit? Olyan ruhát szeretne, amit biztosan nem lát viszont máson a szilveszteri partin? Irány a turkáló!

Egyre több bálás üzlet nyílik Szegeden, amelyekben a vásárlók akár estélyi-, sőt esküvői ruhákhoz is hozzájuthatnak. – Két éve működtetünk angol bálást Szegeden, az a célunk, hogy világmárkákat juttassunk el az emberekhez, elérhető áron – mondja Bálint Zsuzsanna, az egyik üzlet vezetője. – Angliában karitatív szervezetek gyűjtik össze a ruhákat, mi ezeket vásároljuk meg, és hozzuk el Szegedre.

A kínálat széles: a vásárlók már nemcsak az ömleszett áruból, hanem a legtöbb helyen már vállfára akasztott ruhákból is válogathatnak. Én is egy ilyen vállfás turkában próbáltam szerencsét. Arra voltam kíváncsi, vajon mi az a minimális összeg, amiből egy csinos alkalmi kollekciót összeállíthatok. Ha szilveszter, akkor fekete koktélruha, ami ez esetben mindössze 1400 forintba kerül. Kerestem hozzá egy csinos kis retikült potom 800 forintért, originál harisnya 200-ért, csizma 1500 forintért.

Tehát egy egész öltözet – mindössze 3900 forintért. Az olcsó árak mellett az sem elhanyagolandó szempont, hogy a szilveszteri kollekciót egy helyen, egyetlen óra alatt összeszedtem. Találtam még divatos öveket 500 forintért, combfixet 400-ért, sőt bugyit és melltartót 2-300 forintért.

– Fehérneműt azért nem vennék, de felsőruházatot minden további nélkül – vallja az egyik vásárló, Emőke, akivel az angol használtruhaboltban beszélgettem. – Kéthetente egyszer biztosan elnézek valamelyik turiba kincseket vadászni. Ritka az olyan alkalom, hogy üres kézzel menjek haza. Idén a szilveszteri ruhámat is itt vettem, mindössze ezer forintért. Azért szeretek itt vásárolni, mert a ruhák márkásak, és egyik-másik akár vadi új is lehet.

Emőkének igaza van, hiszen beszélgetés közben kezünkbe akad egy eredeti Dolce&Gabbana-táska és egy Donna Karan-kardigán – ezeket a divatszalonok több tízezerért kínálják. Áruk együtt sem éri el az 1500 forintot. Gyorsan kikapom a többi közül, tökéletes kiegészítői lesznek elegáns szilveszteri toalettemnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Decemberben is esszük, pedig júliusban lejárt

Akciós zöldségkonzervet vásárolt egy család karácsony előtt. Kiderült, az üvegen két címke van,… Tovább olvasom