Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | -1°C Még több cikk.

Elégedetlen ügyfélnek egyedi szerződés

Májustól a Dégáz Zrt. évente olvassa le a gázmérőket. Aki akarja, havonta bediktálhatja a mérőállást. Egy olvasónk szerint a szerződésmódosításnak nem ez a módja. A szolgáltató neki egyedi szerződést ajánlott.
Szerdai számunkban megírtuk: a Démász Nyrt. májustól csak évente egyszer olvassa le a villanyórákat. Az ügyfelek ha akarják, ellenőrizhetik a saját fogyasztásukat, és telefonon, interneten közölhetik azt a szolgáltatóval. Olvasóink internetes fórumunkon és személyesen is jelezték: nemcsak az áramszolgáltató, hanem a Dégáz Zrt. is így tesz. Az új rendszerrel – mindkét cég estében – sokan elégedetlenek, mert szerintük nem az ő feladatuk a leolvasás. Félnek a túlszámlázástól és a tartozástól is.

A Dégáz értesítését megkapta Kónya Ferenc is, aki úgy döntött, a havi diktálást választja, de a cég kitételét – mely szerint ha két egymást követő hónapban elfelejti bediktálni a fogyasztást, automatikusan átsorolják az éves elszámolók sorába – elfogadhatatlannak találta. A férfi nyáron nem használ gázt, így elképzelhető, hogy nem jut eszébe a leolvasás, bediktálás.

De nem csak ezt kifogásolta. Elmondta: a havi diktálást választó „nyilatkozat tartalma szerződésmódosításra utal, és ez esetben lehetőséget kell biztosítani a felek eltérő véleményének rögzítésére". A nyilatkozaton pedig csak az ügyfél aláírásának, adatainak van helye, és így „alapjául szolgál egy egyoldalúan szankcionált szerződésmódosításnak."

A férfi hívta az ügyfélszolgálatot, de mint mondta, érdemi válasszal nem szolgáltak. Felkereste ezért a Dégáz egyik ügyfélszolgálati munkatársát, aki hosszas tárgyalás után azt ajánlotta, kössön a céggel egyedi szerződést. Kónya Ferenc azonban nem egyedi, hanem átfogó megoldást szeretne, ezért a fogyasztóvédelemhez fordult.

Pénteken sem a Dégáz sajtós munkatársa, sem az említett ügyfélszolgálati munkatárs nem dolgozott. Így nem volt módunkban feltenni a kérdést, hogy miden ügyféllel egyedi szerződést kötnek-e, aki kifogásolja a cég új, májustól érvényes rendszerét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Majális idején könnyebben nyílik a pénztárca

Ismét birtokukba vették a ligetet a szegediek. A háromnapos majálisra már szombaton sokan… Tovább olvasom