Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Elegen vannak a tűzoltók Szegeden

A készenléti szolgálatot ellátó tűzoltók heti szolgálati idejének csökkentéséről és az önkormányzati tűzoltóságok állományának növeléséről döntött az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium.
A készenléti szolgálatot ellátó tűzoltók heti szolgálati idejének csökkentéséről és az önkormányzati tűzoltóságok állományának növeléséről döntött az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium. A tűzoltók heti munkaideje az idei ötvenkét óráról 2007-től ötvenre csökken. Az így keletkezett túlórák kifizetésére, illetve a létszámigény kielégítésére a 2007. évi költségvetés 1 milliárd 930 millió forintot biztosít.
Jövőre nyolcszáz hivatásos tűzoltó kiképzésére kerülhet sor. Közülük háromszáz fő az önkormányzati tűzoltóságok állományában bekövetkező fluktuációt pótolja majd, de ötszáz fővel így is megemelkedik a tűzoltóságok létszáma. Csongrád megye önkormányzati tűzoltóságain a tervek szerint Csongrádon 9, Hódmezővásárhelyen 11, Makón 9, Szentesen 3 fővel emelkedik a hivatásos állomány létszáma. Szegeden nem terveznek bővítést, ugyanis a minisztérium megítélése szerint a megyeszékhelyen nem küzdenek akkora létszámhiánnyal, ami indokolná az állomány növelését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közös lovas turisztika

Újszentiván és Tiszasziget önkormányzata összefogott, hogy egy szinte érintetlen környezetben,… Tovább olvasom