Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Elegük van az autóbuszokból a Mikszáth Kálmán utcaiaknak

Falat húznak az üzlet elé – panaszkodnak a Mikszáth Kálmán utca boltosai a buszokra. Balesetveszélyes – ez a lakók kifogása a szerintük egész nap az utcán álló járművek ellen. Ha az önkormányzat megmondja, hova parkoljunk, akkor oda parkolunk – közölte Draskóczy István, a Tisza Volán divízióigazgatója.
Százhárman írták alá azt a levelet, melyben a szegedi Mikszáth Kálmán utcaiak az ott parkoló autóbuszok ellen tiltakoznak. A lakók a benzingőzt és a – szerintük – balesetveszélyes helyzetet kifogásolják, a kereskedők pedig azt, hogy a járművek gyakorlatilag eltakarják a vevők elől a boltot. Igaz, hogy egy-egy busz csak 10-12 percet áll a végállomáson, de ahogy elhajt, új érkezik helyette – panaszkodnak. Az érintett járatok a 76-os, 71-es, 71A-s, 74-es és 74A-s.

Bakai Csaba önkormányzati képviselő (Együtt Szegedért) a Mikszáth Kálmán utcaiak mellé állt. Elmondta: ahhoz, hogy a buszok, trolik ki tudják kerülni parkoló társaikat, rendszeresen felhajtanak a járdára, illetve a kerékpárútra. A szerinte balesetveszélyes, ezért tarthatatlan állapotról a legutóbbi közgyűlésen napirend előtti felszólalásában beszélt. Ha a Tisza Volán nem tudja, hogy ez probléma, felhívjuk a figyelmét. Ha tudja, akkor oldjuk meg – mondta. A képviselő hangsúlyozta: megegyezésre törekszenek. Ha azonban nem oldódik meg hamarosan a helyzet, első lépésként a közterület-felügyelettől kérnek segítséget.
A körzet önkormányzati képviselője egyébként nem Bakai Csaba, hanem Szondi Ildikó (MSZP). Bakai szerint viszont a környéket jól ismerő képviselőként kötelessége szócsőként működni ilyen esetekben.

„Mondják meg, hol parkoljunk!"

– Ha az önkormányzat megmondja, hova parkoljunk, akkor oda parkolunk – reagált Draskóczy István, az autóbusz-társaság divízióigazgatója. Hozzátette: néhány héttel ezelőtt a városvezetéssel közösen ellenőrizték az utcát, és mindent rendben találtak.

„Egy-egy jármű csak 10-12 percig parkol, de amint elmegy, jönnek helyette mások, így a parkolás gyakorlatilag folyamatos. A fennálló helyzet a szűk utcában nemcsak balesetesélyes, de az ott élők életminőségét jelentősen rontja, az üzletek forgalmára negatívan hatnak a kirakataikat eltakaró járművek. Az üzletek tulajdonosai jelentős bérleti díjat fizetnek az önkormányzatnak, amiért elvárhatják, hogy ne romoljanak a körülmények" – áll a fent említett levélben, melyet aláírói Botka László polgármesternek, Szondi Ildikónak, Szeri Istvánnak, a Tisza Volán Zrt. vezérigazgatójának, a Szegedi Közlekedési Kft.-nek és a Szegedi Rendőrkapitányságnak postáztak március közepén.

– Fényképekkel tudjuk bizonyítani a levélben leírtakat – mondta Matusik Zoltán, az egyik aláíró. Ő úgy fogalmazott: a buszok szinte falat húznak az üzlete elé. – Jöjjön át hozzám, ezt én is meg tudom erősíteni – közölte egy másik bolt vezetője. Szerinte ha minden így marad, abból előbb-utóbb botrány lesz. Már volt rá példa ugyanis, hogy néhány Mikszáth Kálmán utcai megfenyegette a sofőröket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hosszú vajúdás a szülészeteken

Szeged mindkét fekvőbeteg-ellátó intézményében csökkentek a finanszírozott szülészeti és… Tovább olvasom