Délmagyar logó

2019. 07. 23. kedd - Lenke 19°C | 30°C Még több cikk.

Elekes Zoltán: Zodiákus étterem

Mi a kedvenc helye? – kérdezzük Szeged és Csongrád megye lakóitól, közszereplőktől, és nem közismert emberektől is. Városrészt, utcát, épületet, intézményt, kocsmát, parkot, akár járdaszigetet is megjelölhetnek, de a választást meg kell indokolni. Reméljük, érdekességeket – személyeket és helyeket – ajánlhatunk így olvasóink figyelmébe, és azt is, hogy amikor befejezzük, többet tudunk egymásról és a helyről, ahol élünk.
Szegeden sok szép hely van, de ami az én nagy kedvencem, az a Zodiákus étterem – meséli Elekes Zoltán (képünkön) rendezvényszervező, a Pálma Reklámstúdió tulajdonosa. Az Oskola utcai étterem két percre van a dómtól, a Tiszától és a sétálóutcától.

– Itt kellemes és elegáns a kiszolgálás, aki ide jön, mindig különleges ételeket ehet és finom italokat ihat. Vendéglátós végzettségem van, ezért nagyon kritikus vagyok az éttermekkel. Szerintem Szegednek körülbelül négy-öt olyan helye van, ami megfelel az igényes vendéglátás kritériumának. A Zodiákusban mindig minőségi vendéglátással találkozik az ember. Bár a születésnapi és egyéb családi ünnepeket mindig otthon tartjuk, de ismerősökkel és barátokkal elég gyakran megfordulok itt.

– Annyira bízom a szakácsok hozzáértésében, hogy üzleti partnereimet, vendégeimet is szívesen invitálom ide. A szakácsokat egyébként külön is kiemelném, több olyan specialitásuk is van, amivel máshol nem találkozhatunk. Egyik kedves emlékem is hozzájuk kapcsolódik: dunántúli utazásomról hoztam egy különleges helyi étel receptjét, megkértem őket, és elkészítették. Egyébként nagyon rugalmasak, ha kéznél vannak az alapanyagok, bárkinek szívesen tálalják a kedvencét. A kínálatukból nem is tudnék egyetlen ételt kiemelni. Szívesen eszem hideg uborkalevest vagy tejes báránycombot, de nagyon ízletes a csípős-savanyú húslevesük is. Nem tudnám megmondani, mióta járok ide, mert már az elődjét, az Alabárdost is nagyon szerettem. Sajnáltam, amikor átalakították, de ez az új környezet is tetszik. Sokat gondoltam arra, hogy meghagyhattak volna egy kis sarkot abból a régi dizájnból, biztosan sokan nosztalgiáznánk ott.

Gy. N.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szegedi onkológián egyelőre nincs szükség várólistára

Másutt van, de a szegedi onkotherápiás klinikán nincs várólista: a rákos betegeket azonnal ellátják.… Tovább olvasom