Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Élelmiszersegélyt osztanak

Ezer tonna tartós élelmiszert oszt szét május óta a Szegedért Egyesület és a Létminimum Alatt Élők Társasága. A lakótelepek, peremterületek és kistelepülések rászorulóit segítik ezzel. A szegényebb kistelepülések vezetői jól fogadták a kezdeményezést, segítették a LAÉT ottani munkáját.
Lisztet és tésztafélét kapnak a rászorulók. Fotó: Schmidt Andrea
Ezertonnányi tartós élelmiszert nyert az Európai Unió intervenciós alapjából a Gyermekétkeztetési Alapítványon keresztül a Létminimum Alatt Élők Társaságának Csongrád megyei szervezete. Ennek egy évig tartó szétosztásában és a szükséges szállítási, tárolási feladatokban segíti őket a Szegedért Egyesület.

A május óta tartó akcióban eddig 250 tonna magyar élelmiszert osztottak szét. Csapó Balázs, a Szegedért Egyesület elnöke elmondta: először személyenként hatkilós lisztadagokat kaptak a főként hajléktalanokkal, nevelőotthonban élő gyerekekkel foglalkozó intézmények, és egyéni képviselők is vittek a segélyekből. Jelenleg két-három kilós, gabonatermékekből – főleg vitaminos lisztből, gabonapehelyből, száraztésztából – összeállított csomagokat osztanak. Az e havi akció végére a megyében várhatóan 25-28 ezer rászoruló részesül az élelmiszersegélyből.

A Szegedért Egyesület elnöke elmondta: főként a szegényebb peremterületeken és lakótelepeken élők körében osztják az élelmiszereket, egyszerre több helyszínen. Ebben a szegedi önkormányzattól semmiféle segítséget sem kaptak. Hozzátette: a szegényebb kistelepülések vezetői jól fogadták a kezdeményezést, segítették a LAÉT ottani munkáját.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb húsz dolgozó távozik a tanárképzőről

Noha a tanév már elkezdődött, az egyetemi tanárképzés átalakulása folyamatos. Május óta hatvanan… Tovább olvasom