Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Életmentő hot dogok és összetört jégkockák - Aki éhes, az végigvárja a sort a szegedi nonstop büfék előtt

Szeged - Az ár az elsődleges,a minőség elég, ha megfelelő - tudtuk meg éjszakai körutunkon, amelynek során szegedi fiatalokat kérdeztünk, hol esznek szívesen bulizás után.
Belevetettük magunkat a szegedi éjszakába, és utánajártunk, milyen éjszakai étkezési lehetőség van a városban, amivel a fiatalok élnek. Pizzát, gíroszt, szendvicset és mexikói kaját is szívesen esznek a bulizásban megéhező szegediek.

– Egy hosszúra nyúló JATE- est után, ha megéhezem, vagy a McDonald’s, vagy a „budibüfé" felé veszem az irányt – nyilatkozta lapunknak Gazdag Ákos szegedi egyetemista. – Ha nem hajnalban tör rám az ehetnék, hanem éjféltájban, akkor a Nyugiban eszem pizzát vagy a Borrachóban egy kis mexikóit. A gyorskaját nem annyira szeretem, de egy végigbulizott éjjelen számomra életmentő: felbecsülhetetlen érzés, amikor a partizás végén marad hatszáz forintom, amiből futja két hot dogra – magyarázta a szegedi egyetemista. – Otthon is ehetnék, de a hajnali evésből már adódott problémám, amikor édesanyám felébredt arra, hogy az általam halknak vélt ételkészítés valójában hangos melegszendvicssütő-csapkodással járt. Inkább kivárom a kajálda előtt a sort, legyen bármilyen hosszú – fejtette ki Gazdag Ákos.
Ocskó Károly szerint aki éhes, az úgyis betér egy nonstop büfébe, és nem sokat válogat. Fotó: Kuklis István
Ocskó Károly szerint aki éhes, az úgyis betér egy nonstop büfébe, és nem sokat válogat.
Fotó: Kuklis István
– Ha buli után éhes vagyok, általában kinyitom a hűtőt, a benne lévő jeget apróra töröm, és azt eszem – mesélte Ocskó Károly magánvállalkozó. – Ha nincs jég, és kénytelen vagyok a városban enni, akkor veszek egy gíroszt a „budibüfében", de néha a Mars téri nonstop hamburgeresnél eszem – mondta a szegedi fiatal. – Szerintem az éjjeli kajáldáknál elsősorban az árat nézik az emberek, a minőség másodlagos: elég, ha elfogadható, mert úgyis venni fog valamit az, aki éhes. Ilyenkor nem szabad annyit válogatni.

– Mivel az Aradi Büfé van nyitva, ezért általában itt eszünk, ha este megéhezünk – mondta Mészáros Zoé és Deák Nóra, akik az Aradi vértanúk terén ettek sonkás melegszendvicset. – Több lehetőség is van éjjeli evésre, például a Novotelnél lévő bolt, valamint a McDonald’s is nyitva van, de legtöbbször ide, a „budibüfébe" szoktunk jönni – magyarázták a fiatal szegedi barátnők.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szakdolgozati gyorssegélyt kaptak a végzős hallgatók

Szakdolgozati gyorssegélyt kaptak a végzős hallgatók
A záródolgozat-írás minden fortélyára fény derült szerdán az SZTE Klebelsberg Könyvtárban. Legyen szó mesékről, erdőgazdálkodásról vagy régészetről, a könyvtárosok segítő kezet nyújtottak. Tovább olvasom