Délmagyar logó

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

Életmódtábort szervez Szegeden a gyermekpszichiátria

Szeged - Idén is megszervezik az immár hagyományos életmódtábort a szegedi gyermekpszichiátrián. A háromhetes programra olyan, mentálisan egészséges gyerekeket várnak, akik túlsúllyal küzdenek.
A kóros elhízásnak gyakran lelki háttere is van – ebből indultak ki, amikor a szegedi gyermekpszichiátrián úgy döntöttek, életmódtábort szerveznek. Akár valamilyen lelki probléma, akár a mozgásszegény életmód vagy a helytelen táplálkozás, esetleg a nem megfelelő családi minta áll a háttérben, biztos, hogy fiatalkorban még lehet segíteni ezen a problémán. Sikeres is a program: minden évben több kilótól szabadulnak meg a résztvevők, sokaknak pedig sikerül az életmódváltás is.

– A táborba 12 éven felüli, úszni tudó gyerekeket várunk – mondta el Kása Péterné Betty táborvezető. – A gyerekek hétfőtől péntekig a klinikán alszanak, napi ötszöri étkezést kapnak, mindez pedig ingyenes. A háromhetes program viszont mindennap külső programokat tartalmaz, melyekért fizetni kell, így a teljes díja 30 ezer forint.

A gyerekeket sportolni, kalandparkba, csúszdaparkba és bakancsos kirándulásra is viszik, mindemellett pedig napi ötszöri étkezéssel is 1500 kalóriás diétát biztosítanak számukra, melyet a hétvégi otthon töltött időszakban is be kell tartani. Emellett dietetikus és pszichológus is foglalkozik velük. A tapasztalatok szerint heti 2–5 kilót is leadnak a táboros fiatalok.

A program június 25-étől július 13-áig tart. Jelentkezni az újszegedi gyermekpszichiátria ambulanciáján lehet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Áder János kinevezte Rovó Lászlót az SZTE rektorává

Áder János kinevezte Rovó Lászlót az SZTE rektorává
Áder János köztársasági elnök a Szegedi Tudományegyetem rektorává nevezte ki Rovó László Róbert… Tovább olvasom